Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Επεισοδιακή η έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη - Αγανακτισμένοι σχολικοί φύλακες διέκοψαν το συνέδριο

Επεισοδιακό ήταν το σημερινό συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς αγανακτισμένοι σχολικοί φύλακες που βρίσκονται από τον Ιούλιο σε διαθεσιμότητα διέκοψαν το πρωί τις εργασίες, ζητώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Οι σχολικοί φύλακες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως "Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, οι φύλακες θα πάρουνε πίσω τη δουλειά", ενώ ένας εξ αυτών κατευθύνθηκε προς τον Γιώργο Ορφανό -τον μοναδικό βουλευτή που έδωσε το πρωί το "παρών" στο συνέδριο- δείχνοντας το άδειο πορτοφόλι τους και φωνάζοντας: "Ούτε ένα ευρώ δεν έχω στην τσέπη! Εκεί με καταντήσατε! Ρωτάω, με 510 ευρώ εσύ ζεις;".
Τα πυρά των σχολικών φυλάκων στράφηκαν και προς τους δημάρχους. Χτυπώντας τα χέρια στο τραπέζι, τούς κατηγόρησαν πως δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την κατάργηση της ειδικότητάς τους. "Όλα σας τα πήραν και καμαρώνετε! Τι καμαρώνετε; Δεν ντρεπόσαστε;" έλεγαν.

Εδώ και 5 μήνες οι σχολικοί φύλακες βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις, καθώς ανησυχούν ότι τελικά θα απολυθούν και δεν θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις.

Από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε ότι σκέφθηκε να παραιτηθεί και αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων του δήμου του ξεκαθάρισε ότι θα τους υπερασπιστεί προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους.
"Θα πάμε με τη λογική πάντοτε ποιο είναι το συμφέρον του δήμου, γιατί μόνον έτσι μπορεί να σταθεί μια τέτοια στήριξη. Και το συμφέρον του δήμου προφανώς είναι το συμφέρον των εργαζομένων" τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του MEGA:



Σχολικοί φύλακες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο διέκοψαν συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου