Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Μιχελάκης: Στον Εισαγγελέα η Διεύθυνση Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων - Διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας περί παραβατικότητας

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ανώνυμη επιστολή-καταγγελία η οποία περιήλθε στο Γραφείο του με αποστολέα «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων«.

Η εν λόγω καταγγελία αφορά, όπως ισχυρίζονται, παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης Αλλοδαπών.

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλουν ότι «το κέντρο αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, Ψαρών και Μαιζώνος 45, έχει μετατραπεί σε βιομηχανία, σε πλυντήριο παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλέ βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου. Με το ανάλογο τίμημα όμως ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια….» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «κατόπιν των ανωτέρω η καταγγελία απεστάλη από τον Υπουργό στα προαναφερόμενα αρμόδια όργανα για την διερεύνηση της ορθότητας της καταγγελίας».

Η εξέλιξη αυτή εκ των πραγμάτων φέρνει σε δύσκολη θέση τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για τον τρόπο λειτουργίας του Ληξιαρχείου του Δήμου Αθηναίων (υπόθεση της μικρής Μαρίας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου