Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: 30 δημοτικοί αστυνομικοί προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά - Αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Τριάντα περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Σώματος, ο υπουργός αναφέρθηκε στις περιπτώσεις αυτές, και όπως είπε «αυτό είναι αιτία ανάκλησης των διορισμών τους».


Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του προανήγγειλε έμμεσα και αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων, εντάσσοντας το θέμα στο τραπέζι του διαλόγου καθώς -όπως είπε- απηχούν αντιλήψεις άλλων εποχών.

«Η συνδικαλιστική δράση δεν είναι ασύμβατη με την εργασία», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ώστε να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης ότι η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αφορά στα ζητήματα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού και ειδικότερα στην επιλογή προϊσταμένων και γενικών διευθυντών. «Να δούμε με θάρρος και τόλμη το θέμα της επιλογής ανθρώπων που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης με τις προδιαγραφές εκείνες που πρέπει να υπηρετούν», ανέφερε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πραγματική τομή».

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου