Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Από «κόσκινο» τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας 9.873 επιτυχόντων 49 διαγωνισμών του ΑΣΕΠ - Έφθασαν τους 42 οι δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά

Tη διενέργεια επιθεώρησης και ελέγχου με αντικείμενο την εξέταση της εγκυρότητας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ζήτησε σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Πάρη Νομικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που αποτέλεσαν απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό συνολικά 9.873 επιτυχόντων, 49 διαγωνισμών του ΑΣΕΠ (Προκηρύξεων Κ) από το έτος 2003.

Η συλλογή και καταγραφή των εν λόγω πιστοποιητικών έχει πραγματοποιηθεί από το ΑΣΕΠ, μετά από πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

«Με ταχύτατους ρυθμούς βάζουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας των πλαστών δικαιολογητικών. Ένα καθεστώς που για πάρα πολλά χρόνια δηλητηρίαζε τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας. Σήμερα οι επιτήδειοι που παραπλανούσαν την κοινωνία και τους συνυποψήφιούς τους γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης των άνομων πράξεών τους. Θα σταματήσουμε μόνον όταν θα έχουμε εντοπίσει και τον τελευταίο επίορκο υπάλληλο. Το οφείλουμε στους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους, στην κοινωνία, αλλά και στα παιδιά μας, καθώς έχουμε την υποχρέωση να τους παραδώσουμε μια διαφορετική Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.


Έφθασαν τους 42 οι δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία από ΣΕΕΔ και όπως διαπιστώνεται από το 57% εκ των 11.863 υποβληθέντων δικαιολογητικών (απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών) έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πλαστών δικαιολογητικών που αφορούν 42 δημοτικούς αστυνομικούς.

Επισημαίνεται, ότι ο διενεργούμενος έλεγχος πραγματοποιείται στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 Δήμους της χώρας και αφορά στη χρονική περίοδο από την πρόσληψή τους μέχρι και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθείται για τις διαπιστωμένες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ γνωστοποιούνται στους οικείους Δήμους και λοιπούς αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών) για την ανάκληση των παράνομων διορισμών, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών αμοιβών και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από τον έλεγχο του 54% των πιστοποιητικών είχαν βρεθεί 30 δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά και από το υπόλοιπο μόλις 3%, 12!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου