Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Εξαίρεση κληρικών από τη διαθεσιμότητα - Άβατο στα ταμεία εκκλησιών & μονών με μια σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε αθόρυβα από τη Βουλή

Με τροπολογία-σκάνδαλο δημιουργούν άβατο στα οικονομικά της Εκκλησίας - Απαγορεύουν στο ΣΔΟΕ και σε άλλες υπηρεσίες ελέγχους σε επιχειρήσεις της Εκκλησίας, χωρίς υπουργική έγκριση - Εξαιρούν τους ιερείς από την κινητικότητα
Το ακαταλόγιστο θα έχουν ιερείς και μοναχοί σύμφωνα με τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της  «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων».

Με την συγκεκριμένη τροπολογία καταργούνται οι διατάξεις περί συστήματος αξιολόγησης (Ν. 4024/ 2010). Για την ακρίβεια διατηρείται το καθεστώς των ειδικών περιπτώσεων, που φυσικά δεν θα επηρεαστούν από διαθεσιμότητες και κινητικότητες.

Την ώρα που όλοι οι κλάδοι των υπολοίπων εργαζομένων τίθενται σε καθεστώς αξιολόγησης άγνωστων τις περισσότερες φορές κριτηρίων, οι ιερείς και οι μοναχοί θα αξιολογούνται απ΄ ευθείας από τον Ύψιστο!

Όλα αυτά με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος αποφάσισε για λόγους «ανωτέρας βίας» να απεμπλέξει από τις τανάλιες της τρόικας και κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ολόκληρο των εκκλησιαστικό ιστό της χώρας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών, aftodioikisi.gr

Δεν τους σώζει ούτε ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων


Στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί ότι εντός του κόσμου τούτου δεν έχουν σωτηρία, τους το λένε ακόμη και οι δημοσκοπήσεις των φιλικών τους εφημερίδων και μιλάμε για φιλία σμιλευμένη πάνω σε τόνους τσιμέντου. Το γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα τους πάρει ο διάολος, γι' αυτό αναζητούν εναγωνίως την εξ ύψους σωτηρία, να βάλει το χέρι του ο Πατήρ, ο Υιός, το Πνεύμα, η Παναγία έστω. Κι αν δεν ευκαιρούν οι προαναφερθέντες και οι προαναφερθείσες, ας το βάλει έστω ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, γνωστός στους πνευματικούς κύκλους και ως Χουντόσιος.

Διαβάζω το ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και νοιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο που θωρακίζουν την Εκκλησία μας από τους επίγειους κινδύνους. Περάσανε οι αθεοφόβοι στη ζούλα και χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς («πας ο φαύλα πράσσων περιπατεί εν τη σκοτία», λέει ο Παύλος) τροπολογία με την οποία εξαιρούν τους ιερείς από την αξιολόγηση, άρα και από την κινητικότητα. Όλοι μέσα στις απολύσεις και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι και οι γιατροί και οι καθαρίστριες, όλοι, εκτός από τους παπάδες. Για τ' όνομα του μεγαλοδύναμου, δεν ζητάμε να απολυθούν οι ιερείς, ζητάμε να μην απολυθεί κανείς, το να διώχνεις όμως το δάσκαλο και να κρατάς τον παπά είναι επιλογή ιδεολογική, αποκαλυπτική των μαύρων και αναχρονιστικών προθέσεών σου.

Έχει κι άλλα η τροπολογία της ντροπής. Τώρα που η εφορία βγάζει σε πλειστηριασμό 56 σπίτια την ημέρα, ακόμη και πρώτες κατοικίες, τώρα που οι ερίφηδες ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, για να αρπάξουν μισθούς, συντάξεις, αγροτικές επιδοτήσεις, ακόμη και επιδόματα ανεργίας, τώρα βρήκαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος να προφυλάξουν την Εκκλησία και τα ιδρύματα τους από κάθε φορολογικό έλεγχο. Ούτε οι εφορίες ούτε το ΣΔΟΕ ούτε κανείς άλλος μπορεί να διενεργήσει έλεγχο, αν δεν λάβει εντολή από τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών. Εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία και εντός Εκκλησίας δεν υπάρχει Εφορία.

Πρόκειται για εξαιρετικά ύπουλη διάταξη, που από τη μια προστατεύει την Εκκλησία και από την άλλη εκβιάζει την Εκκλησία, του στυλ βόηθα μας σεβασμιότατε, γιατί θα σου στείλω το ΣΔΟΕ με θωριά αγγέλου. Η εύνοια της Εκκλησίας είναι ζωτικής σημασίας, όταν δεν έχεις πού αλλού να στηριχτείς. Όταν στερείς από τον άνθρωπο τα εγκόσμια αγαθά, πρέπει να βρεις κάποιον που θα του τάξει τα επουράνια ή έστω θα ενσπείρει τον τρόμο για τους κομμουνιστές που, αν έρθουν στην εξουσία, θα δώσουν τους ναούς στους Πακιστανούς. Κι όμως, είναι αλήθεια, αυτά λέγανε κάποιοι παπάδες στις εκλογές του Ιουνίου, για να ρίξουν τους ψηφοφόρους στις αγκάλες του Σαμαρά.

Ο μακαριστός Χριστόδουλος έστειλε επί των ημερών του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους στην Δεξιά του Κυρίου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μέχρι στιγμής κινείται στον αντίποδα του Χριστόδουλου, δεν έχει σκοπό να γίνει κομματάρχης του Αντώνη. Το έχουν όμως σκοπό άλλοι αρχιερείς, ρωτήστε και το alter ego του πρωθυπουργού, τον Τάκη Μπαλτάκο, που πέρασε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα με τον Αμβρόσιο, τον δέσποτα που ευλόγησε την Χρυσή Αυγή. Ήταν τέτοια η φιλοξενία του Αμβρόσιου, που για να τον ανταμείψει ο Μπαλτάκος, ο οποίος τυγχάνει και γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου, του χάρισε με τροπολογία ένα δάσος στην Αιγιαλεία, ώστε αν ξανασταυρωθεί ο Κύριος, να έχουμε δικά μας ξύλα και να μην τρέχουμε στους ξένους.

Το Βατοπέδι επαναλαμβάνεται ως τραγωδία, άλλως ειπείν, ο Καραμανλής πήγε από λίμνη, ο Σαμαράς θα πάει από δάσος.

Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου