Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πού τοποθετούνται οι 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί - Διαφορετικά στοιχεία δίνουν τα "ΝΕΑ"

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία επανατοποθέτησης σε δημόσιες υπηρεσίες των περίπου 3.000 δημοτικών αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι κενές θέσεις φορέων - υπολογίζονται γύρω στις 2.800 - στις οποίες θα μετακινηθεί η συντριπτική πλειονότητα των διαθέσιμων δημοτικών αστυνομικών.

Η μερίδα του λέοντος, δηλαδή περί τις 1.600 θέσεις, αφορά ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ άλλες 700 θέσεις θα καλύψουν κενά σε σωφρονιστικά καταστήματα. Δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταφερθούν επίσης σε υπηρεσίες μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, σε υπηρεσίες δίωξης παρεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης ενώ όσοι διαθέτουν τα απαιτούμενα πτυχία θα αναλάβουν καθήκοντα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως αναφέρεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την έκδοση της ανακοίνωσης για τις κενές θέσεις οι διαθέσιμοι δημοτικοί αστυνομικοί θα κληθούν εντός δεκαπενθημέρου να υποβάλουν αίτηση προτίμησης για τους φορείς όπου επιθυμούν να μετακινηθούν. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ, θα γίνει μοριοδότηση των διαθεσίμων, βάσει των καθορισμένων από τον νόμο κριτηρίων, και θα ακολουθήσει η υπουργική απόφαση μετακίνησής τους στις νέες υπηρεσίες, όπου θα αναλάβουν καθήκοντα.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Σχόλιο: Όλα τα παραπάνω αφορούν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ίσως και μη επικαιροποιημένες, υπομονή μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση των θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου