Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Παραδείγματα της «δίκαιης» μοριοδότησης Μητσοτάκη: Υπάλληλοι με απολυτήριο 11 χωρίς ξένη γλώσσα προηγούνται αυτών με βαθμό 20 & 2 γλώσσες!

Παρουσιάζουμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα μοριοδότησης για την κατηγορία ΠΕ/ΤΕ και για την κατηγορία ΔΕ για ένα δημοτικό αστυνομικό που διορίστηκε το 2004, και έναν το 2010. Η διαδικασία πρόσληψης μπορεί και στις δύο περιπτώσεις να ήταν παρεμφερής, αλλά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκρινε ότι όσοι διορίστηκαν το 2010 πριμοδοτούνται με 20 μόρια γιατί είχαν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης στο ΑΣΕΠ, άσχετα αν δεν υπήρχε απολύτως καμία εποπτεία από το ΑΣΕΠ σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Όσοι διορίστηκαν από το 2004 ως το 2009 και είχαν δυνατότητα ένστασης στην Περιφέρεια παίρνουν αντίστοιχα 0 μόρια.

Εν τω μεταξύ έχουμε λάβει πλειάδα e-mail για παρατυπίες στο διαγωνισμό του 2009-2010, και έχουμε να παρατηρήσουμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Κι εκεί σίγουρα θα πάρει κάποιους η μπάλα, αν δεν μας πάρει όλους... Ψυχραιμία...


Παράδειγμα 1

Υπάλληλος ΠΕ 2004 Υπάλληλος ΠΕ 2010
Βαθμός πτυχίου 10 5
Μεταπτυχιακός τίτλος ΝΑΙ ΌΧΙ
Διδακτορικό δίπλωμα ΝΑΙ ΌΧΙ
1η γλώσσα Άριστα Πολύ καλά
2η γλώσσα Πολύ καλά -
Έτη υπηρεσίας 10 4
ΜΟ εκθέσεων αξιολόγησης 8 7

Σύνολο Μορίων 30,5 30,5



Παράδειγμα 1: Βλέπουμε χαρακτηριστικά ότι άριστος υπάλληλος που διορίστηκε το 2004 με βαθμό πτυχίου 10, μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα, δύο ξένες γλώσσες (άριστη & πολύ καλή γνώση), ισοβαθμεί στη μοριοδότηση με υπάλληλο που διορίστηκε το 2010 με  βαθμό πτυχίου 5, χωρίς μεταπτυχιακό /διακτορικό, με μία μόνο ξένη γλώσσα (πολύ καλή γνώση), και χαμηλότερο βαθμό αξιολόγησης, απλά και μόνο γιατί είχε ο 2ος είχε δυνατότητα υποβολής ένστασης στο ΑΣΕΠ



Παράδειγμα 2

Υπάλληλος ΠΕ 2004 Υπάλληλος ΠΕ 2010
Βαθμός πτυχίου 9 5
Μεταπτυχιακός τίτλος ΝΑΙ ΌΧΙ
1η γλώσσα Άριστα Πολύ καλά
2η γλώσσα Καλά -
Έτη υπηρεσίας 10 4
ΜΟ εκθέσεων αξιολόγησης 8 6,5
Πειθαρχική ποινή προστίμου 12 μηνών ΌΧΙ ΝΑΙ

Σύνολο Μορίων 22 22,5



Παράδειγμα 2: Ένας υπάλληλος ΠΕ του 2010, με πολύ λιγότερα τυπικά προσόντα, χαμηλό βαθμό αξιολόγησης και με σοβαρή πειθαρχική ποινή, συγκεντρώνει περισσότερα μόρια και προηγείται από άριστο υπάλληλο του 2004 με μεταπτυχιακό και δύο γλώσσες





Παράδειγμα 3

Υπάλληλος ΠΕ 2004 Υπάλληλος ΠΕ 2010
Βαθμός πτυχίου 10 5
1η γλώσσα Αριστα Πολύ καλά
2η γλώσσα Πολύ καλά -
Έτη υπηρεσίας 10 4
Έτη ως Προϊστάμενος Τμήματος 2 0
Έτη ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης 1 0
ΜΟ εκθέσεων αξιολόγησης 10 8

Σύνολο Μορίων 29,5 30,5



Παράδειγμα 3: Υπάλληλος ΠΕ του 2010 με βαθμό πτυχίου 5 και μία γλώσσα, προηγείται ακόμη και άριστου υπαλλήλου του 2004 με βαθμό πτυχίου 10, δύο γλώσσες, που έχει διατελέσει 2 έτη ως Τμηματάρχης και ένα ως Διευθυντής και οι αξιολογήσεις του έχουν μέσο όρο 10!!!

Παράδειγμα 4

Υπάλληλος ΔΕ 2004 Υπάλληλος ΔΕ 2010
Απολυτήριο λυκείου 19 11,6
Μεταλυκειακές σπουδές (π.χ. ΙΕΚ) ΝΑΙ ΌΧΙ
1η γλώσσα Άριστα Καλά
2η γλώσσα Καλά -
Έτη υπηρεσίας 10 4
ΜΟ εκθέσεων αξιολόγησης 9 8

Σύνολο Μορίων 38,5 38,6



Παράδειγμα 4: Βλέπουμε χαρακτηριστικά ότι υπάλληλος που διορίστηκε το 2004 με απολυτήριο 19, μεταλυκειακό δίπλωμα, δύο ξένες γλώσσες (άριστη & καλή γνώση), έπεται στη μοριοδότηση από υπάλληλο που διορίστηκε το 2010 με  απολυτήριο 11,6 , χωρίς μεταλυκειακό δίπλωμα, με μία μόνο ξένη γλώσσα (καλή γνώση), απλά και μόνο γιατί είχε ο 2ος είχε δυνατότητα υποβολής ένστασης στο ΑΣΕΠ



Παράδειγμα 5

Υπάλληλος ΔΕ 2004 Υπάλληλος ΔΕ 2010
Απολυτήριο λυκείου 19 16
1η γλώσσα Αριστα Καλά
2η γλώσσα Καλά -
Έτη υπηρεσίας 10 4
ΜΟ εκθέσεων αξιολόγησης 10 7
Πειθαρχική ποινή προστίμου 12 μηνών ΌΧΙ ΝΑΙ

Σύνολο Μορίων 37,5 38



Παράδειγμα 5: Ένας υπάλληλος του 2010, με πολύ λιγότερα τυπικά προσόντα, χαμηλό βαθμό αξιολόγησης και με σοβαρή πειθαρχική ποινή, συγκεντρώνει περισσότερα μόρια και προηγείται από άριστο υπάλληλο του 2004.






Παράδειγμα 6

Υπάλληλος ΔΕ 2004 Υπάλληλος ΔΕ 2010
Απολυτήριο λυκείου 19 11
1η γλώσσα Αριστα Καλά
2η γλώσσα Καλά -
Έτη υπηρεσίας 10 4
Έτη ως Προϊστάμενος Τμήματος 3 0
ΜΟ εκθέσεων αξιολόγησης 9 9

Σύνολο Μορίων 39,5 40



Παράδειγμα 6: Υπάλληλος ΔΕ του 2010 με βαθμό απολυτηρίου 11 προηγείται ακόμη και άριστου υπαλλήλου του 2004 με δύο γλώσσες, απολυτήριο λυκείου 19, που έχει διατελέσει 3 έτη ως Τμηματάρχης!!!

15 σχόλια:

  1. Όχι κανιβαλισμος συνάδελφοι να πάρουν θέση τα σωματεία και ο πρόεδρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης άτομα με 11 απολυτήριο τεχνικού λυκείου και ειδικες δυνάμεις ,τρίτεκνο εχει περισσότερα μόρια απο άτομα του ανοιχτού πανεπιστημίου που έχουν εισαχθεί με κλήρωση.....´´´´´´. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,! Η λύση ειναι μια .. Ομοεδρικοτητα και απορρόφηση όλων των συναδέλφων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To OXI ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ να το πεις στον Κυριάκο και στη σειρά του 2010

      Διαγραφή
    2. Ομοεδρικοτητα η Μονή λύση . Και εθελοντική ένταξη όσων μπορούν στην ΕΛΑΣ οι υπόλοιποι έπρεπε να παραμείνουν στους δήμους όπως επίσης και οι ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ! Η αδικία του υπουργείου πρέπει να πνίγει με κάθε τροπο . Να πιέσουν τα σωματεία μας και οι εκπρόσωποι δικηγόροι που έχουμε αναθέσει τις πρόσφυγες μας με νέες πρόσφυγες εναντίον της μοριοδότησης! ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ετών . Όλοι στον αγώνα συναδελφοι

      Διαγραφή
  3. Τα προβοκατόρικα σχόλια «για παιδάκια της Ντόρας» ας εκλείπουν, ειδικά σε αυτή τη σελίδα και σε αυτή την παράταξη, «συνάδελφε» Πέτρο. Δεν πείραξε κανέναν η σειρά του ΄10 (είδες κάπου κάποια κατηγορία;), η εγκύκλιος Μητσοτάκη πείραξε. Ανθρωποφάγο μάλλον ήταν το δικό σου σχόλιο, στην ανάρτηση με τα παραδείγματα τονίζεται η «αξιοκρατία» της μοριοδότησης, δεν στρέφεται κατά συναδέλφων, όπως κάνεις εσύ, κατηγορώντας όμως άλλους.
    Γιάννης Κόκιος, διαχειριστής της ιστοδελίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα θα το κρίνουν άλλοι αλλά μου λύσει την απορία ο συνάδελφος πως μπορεί να υπάρχει διαφάνεια σε μία προκήρυξη που αποτελείται από 2 μέρη ...τα αγωνίσματα και τα δικαιολογητικά !!! ο ασεπ δέχτηκε ενστάσεις για τα δικαιολογητικά....για τα αγωνίσματα δέχτηκε???γιατί τα αγωνίσματα ήταν προυπόθεση για να περάσεις.....αυτοί που κόπηκαν αλλά μπορεί να είχαν πολλά πτυχία κ.α είχαν δικαίωμα ένστασης στον ασεπ.....???όχι βέβαια για αυτό μερικοί δεν είχαν πάει να αγωνιστούν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσω, δέχθηκε ετεροχρονισμένες ενστάσεις για τους αρχικούς πίνακες κατάταξης. Οι πίνακες υψομέτρησης, αθλητικών δοκιμασιών, και ψυχοτεχνικών δεν επιδέχονταν ένταση στο ΑΣΕΠ, η ανακοίνωση για τις ενστάσεις αφορούσε μόνο τους αρχικούς πίνακες.

      Διαγραφή
  5. Αφου δεν πειραξε κανεναν η σειρα του 10, γιατι δεν βαζατε κι ενα παραδειγμα με υπαλληλο του γραπτου διαγωνισμου ασεπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο γραπτός διαγωνισμός του 1998 είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία πρόσληψης. Αντίθετα η διαδικασία πρόσληψης με τα Π.Δ. 23/2002 και Π.Δ. 135/2006 είναι παρεμφερής, και διεξάγεται από τις ίδιες Επιτροπές της Περιφέρειας. Αποτελεί και στις δύο περιπτώσεις διαγωνισμό με αντικειμενικά κριτήρια, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Νόμος 2190/1994, γνωστός και ως Νόμος Πεπονή ή ως Νόμος ΑΣΕΠ.
    Δεν συγκρίνονται πορτοκάλια με κυδώνια συνάδελφε, και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν η μοριοδότηση του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @kostas fotis: Ο τρόπος έκφρασής σου δείχνει πρώτα από όλα το επίπεδό σου, αλλά για αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αν θες πες μου πώς δικαιολογείς τη φράση σου «η σειρά του 10» σας φταίει. Γιατί τα παραδείγματα δεν κατηγορούν κάποιον συνάδελφο, δείχνουν όμως τον παραλογισμό της μοριοδότησης. Μάλλον εσένα σου φταίει ότι τα παραδείγματα είναι επιτυχημένα. Για τα περί «επιστημόνων», έχεις γίνει γραφικός, εκτός από αγενής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Γιαννη....εχω πτυχιο ΑΕΙ(οικονομικων) με πολυ καλο βαθμο,δυο γλωσσες,ECDL(το χει και η κουτση μαρια βεβαια αλλα χρειαζεται),εχω επισης 6 χρονια προυπηρεσια σε πολυεθνικη το οποιο δεν αναγνωριζεται...κανω και μεταπτυχιακο τωρα...αρα φιλε μου γραφικος και αγενης εισαι εσυ...τα 20 μορια ειναι απολυτως νομιμα και καμια αλλη σειρα δε τα δικαιουται αλλα δικαιουμαστε την ομοεδρικοτητα(ξερεις τι σημαινει αυτο???)Δηλαδη η σειρα του 98 που εδινε γραπτο διαγωνισμο του στυλ ποσο κανει ενα και ενα,γιατι δε λες τιποτα????Αλλα τα δικαιουνται και αυτοι....και σιγουρα χωρις τα εικοσι μορια παλι ειμαι παραπανω κατα πολυ απο σενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζεις πολύ καλά πού πήγαινε το αγενής, και ήταν ελαφρύς χαρακτηρισμός σε σχέση με αυτό που έγραψες, και ίσως κακώς απάντησα. Μπορούσα να σου γράψω «όπα ρε πανεπιστήμονα εσύ υξς ..» κλπ, στο ίδιο μοτίβο με σένα, δεν το έπραξα.

      Γράφηκε αλήθεια πουθενά ότι δεν έχεις εσύ προσόντα, ή κάποιος άλλος; Αυτό που γράφηκε είναι ότι ένας με απολυτήριο 11 και 1 γλώσσα προηγείται στη μοριοδότηση από έναν με απολυτήριο 19 και 2 γλώσσες. Πολύ απλά πράγματα, αν θέλεις να τα καταλάβεις.

      Αν εσύ έχεις την πληροφόρηση ότι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ του 1998 ήταν εύκολος και είσαι τόσο απαξιωτικός, μάλλον έχεις λάθος πληροφόρηση, αλλά σε τελική δεν γράφηκε από εμάς το οτιδήποτε σε σχέση με τον διαγωνισμό αυτόν. Απεθύνσου στο ΑΣΕΠ που έβαλε τις ερωτήσεις.

      Αυτό που τονίζεται συνέχεια και δεν θες να καταλάβεις είναι υπάλληλοι που μπήκαν με το ίδιο σύστημα πρόσληψης αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

      Ποιον έπαιρνε τηλέφωνο το σωματείο για τα ραντεβού αφορά αυτούς που τον έπαιρναν. Δεν κατηγορήθηκε εξάλλου κανένας, μία πληροφορία δίνει έμμεσα το κουίζ. Το πώς την αξιολογεί ο καθένας, υπόλογος είναι αυτός, όχι εμείς .

      Δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση της συζήτησης.

      Διαγραφή
  9. εχεις δικιο Γιαννη μου....δε χρειαζεται να συνεχισουμε την κουβεντα γιατι τα κριτηρια προσληψης της σειρας του 2004 με αυτη του 2010 υπολειπεται οχι 20 μορια αλλα 50...τα βισματα παντου υπαρχουν και παντα(σε ολες τις σειρες).anyway,το ζητουμενο ειναι να μπουμε ολοι στον τοπο κατοικιας μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά , πλάκα κάνετε!Υπάρχουν σήμερα πτυχία των 10και 9;Τα παραδείγματά σας είναι υποθετικά και δεν έχουν βάση υποστηριξιμότητάς τους.Είναι ακραία και οδηγούν τους συναδέλφους σας σε λανθασμένες εκτιμήσεις δικαίου.Αντί να χτίζετε την ενότητά σας δημιουργείτε μισαλλόδοξα αισθήματα !Πόσοι άριστοι Λυκείου υπάρχουν και κλαίγεστε με παραδείγματα που μπορούν να χαρακτηριστουν για τη μικροπέπειά τους!Τι γίνεται με τη ρημάδα την αξιοκρατία;Δεν μπορούμε να λειτουργούμε αξιοκρατικά βάζοντας υπεράνω όλων το προσωπικό μας συμφέρον!Αντί να πολεμάτε σαν κριτήριο να μπει και η εντοπιότητα, που έπρεπε να μοριοδοτηθεί, αναλώνεστε με το αν ο Γιάννης πήρε καραμελλα και εσύ ατύχησες.Ο αποπροσανατολισμός σας λειτούργησε άψογα και σας οδήγησαν σε δρόμους διχόνοιας και μισαλοδοξίας!Γιατί δε μοριοδοτήθηκαν τα τέκνα ;Χάσατε την μπάλα ,παιδιά!Σαυτό φταίει και φυσικά το προεδρείο σας που ,ενώ είχε χρόνο,έχασε την ευκαιρία ασχολούμενη με άλλα θέματα.Έπρεπε να σας βγάλει στους δρόμους και δυναμικά θα παίρνατε και περισσότερες θέσεις και θα εδραιώνονταν η αξιοκρατία, που πολλοί αλλιώς την εννοούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι υπάρχουν πτυχία του 9 και του 10 υπάρχουν, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Έστω ότι δεν έχει αυτός ο υπάλληλος πτυχίο 9, αλλά 7. Τι αλλάζει. Ο άλλος εξακολουθεί να προηγείται με πολύ μεγαλύτερη μάλιστα διαφορά.
      Δεν υπάρχει κανένας αποπροσανατολισμός κ. Φελωνιώτη, 400 άτομα θα βρεθούν εκτός Αττικής όχι γιατί υπολείπονται σε τυπικά προσόντα (τότε θα ήταν κατανοητό), αλλά επειδή κάποιοι πριμοδοτήθηκαν. Τα υποθετικά παραδείγματα δείχνουν ότι ο χειρότερος αυτών που παίρνει επιπρόσθετα 20 μόρια, προηγείται και από τον άριστο των αρίστων.
      Η εντοπιότητα -που επίσης παλεύουμε για αυτή, να είσαστε πιο προσεκτικός- αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη στο υπουργείο να μην ισχύσει, και αυτό δεν αφορά μόνο στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών, αλλά όλων. Τα τέκνα μοριοδοτούνται σε περίπτωση ισοβαθμίας, και οι τρίτεκνοι μετατάσσονται κατά προτεραιότητα. Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με τους δημοτικούς αστυνομικούς, αλλά αποτελεί πολιτική επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου για το σύνολο των υπαλλήλων σε κινητικότητα. Αυτό που μπορούμε πρωτίστως να κάνουμε μεμονωμένα ως κλάδος, είναι να διεκδικήσουμε τα ειδικότερα θέματα προς τον κλάδο. Και αν διαβάσατε την επιστολή της παράταξής μας στον Υπουργό, είναι η χορήγηση 20 μορίων σε όσους μπήκαν με αντικειμενικά κριτήρια κατά την ειδικότερη διαδικασία που ισχύει εκ του νόμου για τη Δημοτική Αστυνομία. Κάτι που δεν έγινε κατά την υπογραφή της απόφασης τον Αύγουστο, και εκ του αποτελέσματος εξισώνει τον τρόπο εισαγωγής των δημοτικών αστυνομικών με τις αδιαφανείς περιπτώσεις διορισμών που ίσχυαν παλιότερα.
      Σε σχέση με το προεδρείο, μάλλον έχετε δίκιο, αλλά δεν θα απαντήσουμε εμείς για αυτούς. Σε σχέση με κινητοποιήσεις, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα να γίνει πανελλαδική κινητοποίηση δημοτικών αστυνομικών, για να πάρει ως απάντηση τη σιωπή του προεδρείου του Σ.Δ.Α.Α.

      Διαγραφή