Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι σχολικοί φύλακες - Ζήτησαν να ισχύσει η ίδια διαδικασία με τους δημ. αστυνομικούς & να ενταχθούν στην ενδοδημοτική κινητικότητα

Με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκο Στεφάνου συναντήθηκε, πριν από λίγο, αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ και των σχολικών φυλάκων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ ζήτησε να ισχύσει για τους σχολικούς φύλακες η ίδια διαδικασία που έχει ισχύσει για τους δημοτικούς αστυνομικούς και να συμμετάσχουν οι σχολικοί φύλακες στην ενδο-δημοτική κινητικότητα.

Οι σχολικοί φύλακες είχαν συγκεντρωθεί, από νωρίς το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόθεσή τους ήταν να συναντηθούν με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω παρουσίας του υπουργού στην εκδήλωση για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Πηγή:  http://www.real.gr/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν σχολικοί φύλακες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων

Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζεται ότι: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη της συγκέντρωσης μετά από σχετική εισήγηση της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και την στάση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη ότι, ένα μικρό ποσοστό των Σχολικών Φυλάκων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες».

«Εμμένει δηλαδή η κυβέρνηση στις απολύσεις των Σχολικών Φυλάκων τη στιγμή που τα σχολεία έχουν μείνει απροστάτευτα, η ασφάλεια των μαθητών τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο και οι γονείς κάτω από τις συνθήκες αυτές αναγκάζονται να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη για να προσλάβουν μόνοι τους κάποιους από τους απολυμένους Σχολικούς Φύλακες ή ιδιωτική ασφάλεια. Κι αυτό, όταν είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει πώς οι μαθητές θα είναι ασφαλείς και η Δημόσια περιουσία προστατευμένη».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου