Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Μητσοτάκης για δημ.αστυνομικούς: 300 με πτυχία οικονομικών θα στελεχώσουν Οικονομική Αστυνομία & Υπ. Οικονομικών - Για πρώτη φορά κάνει λόγο για εντοπιότητα

«Το Μνημόνιο προβλέπει 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014. Πρέπει να βρεθούν 4.000 απολύσεις έως το τέλος του 2013», δήλωσε το Σάββατο στο Mega o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για 1.000 επιπλέον απολύσεις, ενώ αναφορά έκανε και στην συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.

Διευκρίνισε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια ξαφνικού θανάτου, τύπου ΕΡΤ».

Ανέφερε ότι «υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν το υπουργείο Οικονομικών, την ΕΛΑΣ, καθώς και τα σοφρωνιστικά καταστήματα» και πρόσθεσε ότι οι μετακινήσεις δεν θα γίνουν «αριστερά - δεξιά, αλλά θα ληφθούν υπόψη κριτήρια, όπως η εντοπιότητα».

Αναφέρθηκε δε, στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χαρακτηρίζοντας τον «κουρασμένο», και τονίζοντας πως «πρώτη επιλογή της κυβέρνησης είναι η ενίσχυσή του».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι τόσο η Βουλή, όσο και τα κόμματα, θα πρέπει να ενταχθούν στη «Διαύγεια», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί μηχανισμός, ώστε και τα κόμματα να λογοδοτούν για τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος.

Όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας, την χαρακτήρισε «δώρο» προς την κυβέρνηση. «O ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους που χρειάζεται και θα "τσιμεντωθεί" η κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κάνεις πρόταση μομφής γιατί θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση. Αν θέλεις, όμως, να ρίξεις την κυβέρνηση, πρέπει να είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις. Με τι θέσεις; Γι αυτό δεν έχουμε ακούσει κουβέντα» πρόσθεσε ο υπουργός.

Πηγή: skai.gr

Πηγή:www.capital.gr

Δείτε το σχετικό βίντεο:

3 σχόλια:

  1. Αργούμε όμως και δεν μας εξήγησες τελικά πόσο θα περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....στην αρχή λέει για την επόμενη εβδομάδα!!! αντε να δούμε!!!

      Διαγραφή
  2. Πού βρέθηκαν 300 πτυχιούχοι οικονομικών; Δεν υπάρχουν τόσοι. Ούτε 100 δεν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή