Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει κυβερνητικό αυταρχισμό απέναντι στους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

Με αφορμή τη βίαιη διάλυση πρόσφατης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων εναντίον της διαθεσιμότητας. Δεσμεύεται για πλήρη νομική υποστήριξη σε όσους απολυμένους γίνονται θύματα του κυβερνητικού αυταρχισμού και καλεί τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες να συμμετάσχουν σε κοινούς αγώνες για ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής. 


Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 130

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αφού πρώτα εξαντλεί το νεοφιλελευθερισμό της με τους αντεργατικούς Νόμους της διαθεσιμότητας στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οδηγώντας τους περισσότερους στην απόλυση, δεν διστάζει να δείξει το πιο ανάλγητο και αυταρχικό της πρόσωπο, ποινικοποιώντας και καταστέλλοντας με βία και χημικά τους αγώνες διαμαρτυρίας των Σχολικών Φυλάκων.

Καθ’ υπόδειξη του ίδιου του πρωθυπουργού, «τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες» όπως πρόσφατα είχε δηλώσει από τις Βρυξέλλες, η συγκυβέρνηση αντιλαμβάνεται και μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως «τρομοκράτες».

Η σύλληψη των εννέα Σχολικών Φυλάκων και η παραπομπή τους στην Εισαγγελία Αθηνών με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και διατάραξης οικιακής ειρήνης, δείχνει τον πανικό και την ανησυχία της συγκυβέρνησης να φανεί συνεπής στις υποσχέσεις που έχει δώσει στα αφεντικά της τρόικας.

Η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α από την πρώτη στιγμή της προσαγωγής ενεργοποίησε τη Νομική Σύμβουλο της Ομοσπονδίας και βρέθηκε στο πλευρό των συλληφθέντων, προσφέροντας τους νομική κάλυψη, ενώ οι εργασίες του 42ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου που βρίσκονταν σε εξέλιξη, τερματίστηκαν με συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας των συνέδρων έξω από το κτίριο της Εισαγγελίας Αθηνών όπου οδηγήθηκαν οι Σχολικοί Φύλακες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής των αγώνων που δίνουν οι Σχολικοί Φύλακες και το εργατικό κίνημα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της κοινωνίας.


Ο κλάδος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται από τέτοιου είδους ενέργειες. Αντίθετα συσπειρώνεται και δυναμώνει.

Ούτε όμως και οι αυτόκλητοι «σωτήρες» μπορούν να διασπάσουν την ενότητα και τη συνοχή του κλάδου. Αναβαθμίζονται σε «μαϊντανούς» των Μ.Μ.Ε. και προκειμένου να αναπαράγουν την «γκεμπελίστικη» προπαγάνδα τους και να γίνουν αρεστοί στο σύστημα άρχισαν από μόνοι τους, χωρίς καμία νομιμοποίηση εκπροσώπησης του κλάδου, τις «εκπτώσεις» στα εργασιακά δικαιώματα των Σχολικών Φυλάκων. Είναι επικίνδυνοι και με τη στάση τους εξυπηρετούν μόνο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. καλεί τους Σχολικούς Φύλακες και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δέχονται τον εμπαιγμό της συγκυβέρνησης, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα αποτελέσουμε τον κύριο όγκο στις διαθεσιμότητες το επόμενο χρονικό διάστημα, να συμπορευθούν με την Ομοσπονδία και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που μας εξοντώνουν.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος              Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου