Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Εγκύκλιος ΥΔιΜΗΔ για τον έλεγχο νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων

Σε πλήρη έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα προβούν οι αρμόδιοι προϊστάμενοι Διοικητικού – Προσωπικού, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από όλες υπηρεσίες του Δημοσίου τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους αρμοδίους προϊσταμένους Διοικητικού -Προσωπικού να ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης, σε συνεργασία με τις καθ΄ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδούσες αρχές.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, σε περίπτωση που οι αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδούσες αρχές βεβαιώσουν την ανακρίβεια των στοιχείων που τους αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού (π.χ. έκδοση τίτλου σπουδών, βαθμός πτυχίου, επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις, κ.λπ.) ή σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι τα απαιτούμενα από την οικείες κατά περίπτωση διατάξεις, τότε οι Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού θα πρέπει να προβούν στην ανάκληση του διορισμού των υπαλλήλων με επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση από την οποία θα προκύπτει η δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανομίας. Επίσης, στην περίπτωση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να κινήθει η διαδικασία αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης που είχαν την ευθύνη ή συνήργησαν στην παράνομη πράξη. Σημειώνεται ότι την εφαρμογή της εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Μετά την αποστολή της εγκυκλίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Μετά από τέσσερις μήνες εντατικών ελέγχων έρχονται στο φως τα πρώτα αποτελέσματα για το ζήτημα των πλαστών δικαιολογητικών που χρησιμοποίησαν υπάλληλοι κατά το διορισμό τους ή την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Ήδη, από τον μέχρι τώρα έλεγχο στη Δημοτική Αστυνομία, εντοπίστηκαν 45 τέτοιες περιπτώσεις, οι διορισμοί των οποίων σταδιακά ανακαλούνται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών είναι υπαρκτό. Την έκταση του φαινομένου όμως, τώρα επιχειρούμε να μάθουμε. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησα σήμερα από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, σε συνεργασία με το ΣΕΕΔΔ, να προχωρήσουν σε εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των δημοσίων υπαλλήλων. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την δύσκολη αυτή προσπάθεια ώστε να αποκαταστήσουμε παλαιές αδικίες και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των δομών της δημόσιας διοίκησης».

Σχόλιο: Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει λόγους να πιστεύει ότι το συγκεκριμένο δελτίο τύπου δεν βγήκε τυχαία σήμερα.

Δείτε την εγκύκλιο στη Δι@ύγεια:

3 σχόλια:

 1. Τι θα γίνει άραγε με τα πλαστά πιστοποιητικά της Δημ. Αστυνομίας; Θα ανεβρεθούν πριν τη λήξη της διαδικασίας κινητικότητας; Αν όχι οι θέσεις των απολυμένων θα καλυφθούν από επιλαχόντες; Με τα πλαστά της εντοπιότητας και τη συνάντηση με τον εισαγγελέα θα έχουμε κάποια ενημέρωση από την ΕΚΕΔΑ καθώς το ΣΔΑΑ δεν υφίσταται σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΔΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κατ' εκτίμηση, πολλές ανακλήσεις διορισμών θα γίνουν μετά τη λήξη της κινητικότητας. Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι δυνατό να γίνει ανασύνταξη πινάκων, και αν αυτό θα προκαλέσει ντόμινο αλλαγών στους πίνακες που θα έχουν ήδη ανακοινωθεί, αφού σύντομα οι επιτυχόντες θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να είχε τελειώσει, αλλά υπάρχουν ερωτηματικά για ποιο λόγο το ΣΕΕΔΔ δεν έκανε πλήρη έλεγχο το καλοκαίρι.

  Κατά τα άλλα δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑΣ....! ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΞΑΝΑΜΑΤΑ-ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ; AN ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΠΑΩ ΠΑΣΟ-ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ....ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ,ΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΔΟΛΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΟΛΕΜΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ; (ΠΧ. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ Β' ΦΑΣΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ "ΧΑΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ",ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ,"ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ" ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΕΝΑΝ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟ ....). ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΕΦ'ΟΣΟΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η Β' ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή