Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Βουλευτές ΝΔ κατά Μητσοτάκη για την εντοπιότητα των δημοτικών αστυνομικών

Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για δικαιοσύνη και ισονομία στην επανατοποθέτηση όλων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών λαμβάνοντας υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και 14 ακόμα Βουλευτές, σε έγγραφη παρέμβασή τους προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των 15 Βουλευτών: «Με το υπ’ αριθ. ΦΕΚ Β 2999/26-11-2013 δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει όλες τις θέσεις επανατοποθέτησης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που βρίσκονται από τις 23 Σεπτεμβρίου σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Όμως, το κριτήριο της εντοπιότητας δεν περιλαμβάνεται στο εν λόγω ΦΕΚ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε Κυβερνητική δέσμευση πως η επανατοποθέτηση των υπαλλήλων αυτών θα γίνει κατά προτεραιότητα στα μέρη στα οποία υπηρετούσαν.

Ωστόσο, είναι ορατός ο κίνδυνος να επανατοποθετηθούν πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί σε υπηρεσίες μακριά από τις μόνιμες κατοικίες τους, με αυτονόητες τις δυσμενείς επιπτώσεις που αυτό θα συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και, μάλιστα, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Τέλος, οι Βουλευτές ζητούν να συμπεριληφθεί το κριτήριο της εντοπιότητας, ώστε να διασφαλισθεί ότι η επανατοποθέτηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών θα γίνει κατά προτεραιότητα στα μέρη στα οποία υπηρετούσαν.

Την εν λόγω ερώτηση υπογράφουν οι Βουλευτές κ.κ. Ελευθέριος Αυγενάκης – Βουλευτής Ηρακλείου, Γιώργος Καρασμάνης – Βουλευτής Πέλλας, Δημήτρης Τσούμανης – Βουλευτής Πρέβεζας, Θεοφίλος Λεονταρίδης – Βουλευτής Σερρών, Ανδρέας Μαρίνος – Βουλευτής Ηλείας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος – Βουλευτής Μεσηνίας, Γιώργος Κοντογιάννης – Βουλευτής Ηλείας, Γεώργιος Ορφανός – Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης – Βουλευτής Φλώρινας, Δημήτρης Κυριαζίδης – Βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Χριστογιάννης – Βουλευτής Πιερίας, Ιωάννης Ιωαννίδης – Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Στύλιος – Βουλευτής Άρτας, Φεβρωνία Πατριανάκου – Βουλευτής Λακωνίας και Κώστας Τασούλας – Βουλευτής Ιωαννίνων.

3 σχόλια:

  1. H εντοπιότητα είναι σημαντική αλλά το μείζον στην περίπτωσή μας είναι η διαφορετική μοριοδότηση και η κατάργηση της οκταετίας. Τι να την κάνω την εντοπιότητα στην Αττική όταν οι θέσεις είναι λιγότερες από τους Δ.Α. και με την ως τώρα μοριοδότηση θα καλυφθούν οι θέσεις από τη σειρά του 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι αξιολογήσεις προσωπικού ειναι άδικες . Πολλά άτομα βαθμολογούνται με 10 μόρια και σε άλλους δήμους παει το οκτώ σύννεφο ! Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΚΤΩ ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΕΛΕΟΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ (ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΕΙ) ΚΡΙΤΗΡΙΑ , ΟΠΩΣ ΠΤΥΧΙΑ,ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ Η/Υ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ,ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ,ΑΛΛΙΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ....ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΞΩ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ Ή ΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗ Δ.Α.ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΤΕ Δ.Α.) ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ; AN OI AΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ,ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΝΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ (ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΟΓΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ-ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή