Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Σύσκεψη Καμίνη-ΕΛΑΣ για τα προβλήματα στο κέντρο μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του γενικού διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, υποστράτηγου, Κώστα Μιχαιρίνα.

Ο κ. Καμίνης, κατά την πρώτη αυτή συνάντηση έθεσε το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης για ευταξία στην πόλη της Αθήνας, με αιχμή την αντιμετώπιση της παράνομης και αντικοινωνικής στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και του ελέγχου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των κενών που άφησε πίσω της.

Συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας σε αρμοδιότητες που ασκούν παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Αθηναίων, και συμφωνήθηκε η ανάγκη δράσης τόσο στο ζήτημα της παράνομης στάθμευσης όσο στον περιορισμό του παράνομου εμπορίου, του ελέγχου στη λειτουργία των οίκων ανοχής, των λαϊκών αγορών, καθώς επίσης και της καταστρατήγησης των κανόνων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου Αθηναίων, ο γενικός γραμματέας, Θεόδωρος Λιβάνιος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Γιώργος Αρκουμάνης, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Πέτρος Κωνσταντής, ο προϊστάμενος του τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης, Νίκος Σωτηρόπουλος και ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος. της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Πηγή:  http://aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου