Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Εντοπισμός 2 πλαστών βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας στη Ρόδο - Στην Αθήνα το ΣΕΕΔΔ τις έχει ελέγξει άραγε...;;;

Ακόμη δύο εκθέσεις για ατασθαλίες σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων υποβλήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που παρήγγειλε την διενέργεια καταπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας.


Η πρώτη υπόθεση αφορά διαγωνισμό που προκηρύχθηκε την 1 Δεκεμβρίου 2004 για την πλήρωση με αντικειμενικά κριτήρια 41 συνολικά θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), του Δήμου Ροδίων.

Ειδικότερα στον πρώην Δήμο Ροδίων από τις συνολικά προαναφερόμενες θέσεις, οι έξι αφορούσαν την κατηγορία ΠΕ, του κλάδου ΠΕ23 Δημοτικής Αστυνομίας, οι πέντε την κατηγορία ΤΕ, του κλάδου ΤΕ23 και οι τριάντα την κατηγορία ΔΕ του κλάδου ΔΕ23 Δημοτικής Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων και των δικαιολογητικών ήταν η 23η Δεκεμβρίου 2004.

Στο πλαίσιο διενέργειας της επιθεώρησης εξετάστηκαν 137 φάκελοι με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά συμμετοχής υποψηφίων δημοτικών αστυνομικών της Περιφέρειας Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και ενός κατοίκου της Ρόδου.
Κατά τη διενέργεια του ελέγχου στο φάκελο του ανωτέρω με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά συμμετοχής, βρέθηκε η με αρ. πρωτ. 426/23-12-2004 αίτηση συμμετοχής του στο διαγωνισμό πρόσληψης Δημοτικών Αστυνομικών του έτους 2004, για την κατηγορία ΔΕ στον πρώην Δήμο Ροδίων.

Στην εν λόγω αίτηση ο ανωτέρω δήλωσε, ότι: «Κατέχω όλα τα απαιτούμενα προσόντα γα τη θέση που επιλέγω, όπως αυτά αναφέρονται στην προκήρυξη και αναγράφονται στην παρούσα αίτηση».
Στο πεδίο «Εντοπιότητα» της αίτησης ο ανωτέρω δεν είχε συμπληρώσει με Χ το αντίστοιχο τετράγωνο. Δήλωσε όμως ότι συνημμένα κατέθετε τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων και την με α/α 9 βεβαίωση μόνιμης κατοικίας-Υπεύθυνη Δήλωση.

Σημειώνεται ότι, για το πεδίο «Εντοπιότητα» υπήρχε στο τέλος της έντυπης αίτησης η αριθ. 2 υποσημείωση σύμφωνα με την οποία, το εν λόγω πεδίο συμπληρωνόταν μόνο από τους υποψήφιους μόνιμους κατοίκους Δήμου ή Κοινότητας Νομού.

Εν πάση περιπτώσει από τον έλεγχο προέκυψε ότι η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας με αριθ. πρωτ. 1313/4-12-2004 που συμπεριελήφθη στα δικαιολογητικά του φακέλου της υποψηφιότητας του συγκεκριμένου δημοτικού αστυνόμου για το διαγωνισμό του έτους 2004, είναι πλαστή.

Επισημαίνεται ότι κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας υποψήφιου δημοτικού αστυνόμου, περί εμπλοκής δημοσίου λειτουργού σε υπόθεση παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών στο Δήμο Ρόδου και πλαστογράφησης δικαιολογητικών υποψηφίων, διενεργήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 6 υποψήφιοι (μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος) χρησιμοποίησαν πλαστά πιστοποιητικά προκειμένου να διοριστούν, κάτι που τελικά πέτυχαν.

Προέκυψε ότι έγινε νόθευση των φακέλων 4 υποψηφίων (περιλαμβάνεται και ο ανωτέρω) μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών στις 23-12-2004 και πριν τη σύνταξη του πρακτικού επιλογής από την αρμόδια επιτροπή στις 25-2-2005 με την ενσωμάτωση σε αυτούς πλαστογραφημένων πιστοποιητικών μόνιμης κατοικίας.

Η δεύτερη υπόθεση που εξετάζεται είναι πανομοιότυπη. Ο ελεγχόμενος δημοτικός αστυνόμος, όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα, στον ίδιο διαγωνισμό υπέβαλε ομοίως βεβαίωση μονίμου κατοικίας της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του πρώην Δήμου Ροδίων, που είναι πλαστή.

Η χρήση της πλαστής βεβαίωσης οδήγησε στην επιτυχή αξιολόγηση του και στο διορισμό του με την αρ. 197/2-3-2005 απόφαση δημάρχου Ροδίων ως Δημοτικός Αστυνόμος, κλάδου ΠΕ 23 από το έτος 2005.


Σχόλιο: Κάτι μας λέει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις με τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας...

2 σχόλια:

  1. Ελεος με την Ρόδο!!! Θα μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχόλια δημοσιεύονται κατά την κρίση του επιμελητή. Σε όσους δεν αρέσει, ας προσπεράσουν τη συγκεκριμένη σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή