Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΟΤΑ: Η διαδικασία για την εθελοντική κινητικότητα - Ένα μήνα η παραμονή σε διαθεσιμότητα - Μπλόκο στα κονδύλια για ΟΤΑ που δεν καταβάλουν μισθοδοσία μέσω ΕΑΠ

Τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το προγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας περιγράφει το άρθρο 30 του νομοσχεδιου για το φόρο ακινήτων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.  Όσοι ενταχθούν στη διαδημοτική κινητικότητα θα παραμείνουν σε διαθεισμότητα για ένα μήνα και μετά θα μεταταχθούν στις νέες τους θέσεις.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι ασφυκτική (δέκα ημερών) και θα ξεκινήσει από την έκδοση της ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα καθορίζονται τα κριτήρια και η διαδικασία.

Όπως ορίζει η ρύθμιση κατ” εξαίρεση για τη μετακίνηση των υπαλλήλων δεν απαιτείται η έκδοση ΠΥΣ ούτε εφαρμόζεται ο περιορισμός των προσλήψεων και των υπερεσιακών μεταβολών για το διάστημα του διμήνου που προηγείται των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει το φορέα προέλευσης και μετά το πέρας της διαθεσιμότητας βαρύνει το φορέα υποδοχής ενώ, όπως αναφέρεται στην ειδική έκθεση (βλ. έγγραφο Γ), η επιπλέον δαπάνη για τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν βαρύνει τους  ΟΤΑ υποδοχής.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου 30 είναι το εξής:
Α)
Β)
Γ)

Μπλόκο στα κονδύλια για ΟΤΑ, νομικά πρόσωπα που δεν καταβάλουν μισθοδοσία μέσω ΕΑΠ

Stop στη χρηματοδότηση αλλά ΟΤΑ και νομικών προσώπων που δεν καταβάλουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών βάζει με το άρθρο 37 το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων. Παράλληλα ειδικά για τους ΟΤΑ τίθεται απαγόρευση για προσλήψεις συμβασιούχων.

Αναφορικά με τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ, σταματά και η καταβολή μισθών στα μέλη του διοικητικούς συμβουλίου ενώ αν δεν συμμορφωθούν μέσα σε ένα δίμηνο παύονται αυτοδίκαια.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου 37 του νομοσχεδίου για τα ακίνητα είναι το εξής:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου