Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Νέα προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατατέθηκε σήμερα στο ΣτΕ για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Οι καταθέσεις προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τέως δημοτικούς αστυνομικούς συνεχίζονται, καθώς σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και επτά (7) τέως δημοτικοί αστυνομικοί προσέφυγαν από κοινού στο Συμβούλιο.

Αίτημά τους είναι να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Διοικητική Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις οποίες καθορίζονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των τέως δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία, τους εξωτερικούς φρουρούς και τις υπηρεσίες φύλαξης των φυλακών.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα υποστηρίζεται ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν στη συνταγματική αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ορθολογική οργάνωση της δημόσιας διοίκησης (άρθρο 102 του Συντάγματος), την αρχή της μονιμότητας των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων (άρθρο 103 του Συντάγματος), τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος), το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 του Συντάγματος), την ισότητα, την αξιοκρατία και αμεροληψία των πολιτών (άρθρο 4 Συντάγματος) και στο άρθρο 74 του Συντάγματος, που δεν επιτρέπει να δημοσιεύονται νομοθετικά μέτρα σε άσχετα νομοσχέδια. Ακόμη, προσκρούσουν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση.

1 σχόλιο:

  1. Εμείς οι γυναίκες γιατι να άδικουμαστε έτσι? δεν παίρνουμε μόρια για την στρατιωτική θητεία. Και μας λένε να δηλώσουμε σε θέσεις ανδρικων φυλακών!! Απειλείται η ζωη μας έτσι. Κανονικά έπρεπε να πάρουμε τις θέσεις διοικητικών καθηκόντων. Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή