Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Προσφυγή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΣτΕ για τις εγκυκλίους των δημοτικών αστυνομικών - Καταγγέλλει μη αξιοκρατικές ρυθμίσεις για τη μετάταξή τους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, των υπουργικών αποφάσεων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και των εγκυκλίων σχετικά με τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών.

Τη σχετική απόφαση έλαβε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναμένεται να θέσει το θέμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας, της αξιολόγησης και της δια-δημοτικής κινητικότητας.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά τη συνεδρίασή της συζήτησε για τον σχεδιασμό κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συντονισμό με τη δράση άλλων συνδικάτων, κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με επίκεντρο τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και την ενδοδημοτική κινητικότητα αλλά και προβλήματα όπως η «οικονομική κατάρρευση των δήμων». Το σχέδιο δράσης θα αποφασιστεί εν ευθέτω.

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Μπαλασόπουλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα έχει επαφές με το υπουργείο Εσωτερικών και προανήγγειλε συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη εκπρόσωποι της με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει, ως μη αξιοκρατικές, τις διαδικασίες απορρόφησης των δημοτικών αστυνομικών και έχει υποστηρίξει ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της 29ης Νοεμβρίου 2013 «ως φαίνεται, μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων και την αποκατάσταση «ημετέρων»». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος «προάγει την αναξιοκρατία και προκαλεί ερωτήματα ακόμη και για τη νομιμότητά της, αφού παρακάμπτεται εντέχνως και το ΑΣΕΠ».

Πηγή: ΑΠΕ, ΤΟ ΒΗΜΑ, aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου