Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις μεθοδεύσεις στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών για το βόλεμα «ημετέρων» - Πίνακες με παραδείγματα της ευνοιοκρατίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ- ΟΤΑ καταγγέλλει τη διαδικασία μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών, αμφισβητώντας την ορθότητα των κριτηρίων μοριοδότησης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπάλληλοι Π.Ε του 2004 με μεταπτυχιακό και δύο γλώσσες εξομοιώνονται με υπαλλήλους Π.Ε. του 2010 που δεν έχουν μεταπτυχιακό, μιλάνε μία γλώσσα, έχουν λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, μικρότερο βαθμό πτυχίου και μικρότερο μέσο όρο αξιολογήσεων. Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στις κατηγορίες Τ.Ε και Δ.Ε, όπως αποκαλύπτουν οι πίνακες που φέρνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕ- ΟΤΑ.


Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 1316
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθώντας τις αποφάσεις, τις ανακοινώσεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την απορρόφηση στην Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, διαπιστώνεται το «θέατρο του παραλόγου» σε μία διαδικασία η οποία ως φαίνεται μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων και την αποκατάσταση «ημετέρων».

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας από τους καλύτερους «μαθητές» της τρόικας, παίζουν με το μέλλον των Δημοτικών Αστυνομικών και στις πλάτες τους επιχειρούν να κάνουν τα ρουσφέτια τους μέσω μίας διαδικασίας που προάγει την αναξιοκρατία και προκαλεί ερωτήματα ακόμη και για τη νομιμότητά της, αφού και το Α.Σ.Ε.Π. παρακάμπτεται εντέχνως.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που προσελήφθηκαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. τώρα «τσουβαλιάζονται» από την κυβέρνηση, η οποία καυχιέται δήθεν πως θα προσληφθεί ο… καλύτερος. Αλήθεια με ποιους όρους και προϋποθέσεις και πότε άλλοτε έχει συμβεί να συγκρίνονται τα τυπικά προσόντα ενός υπαλλήλου Π.Ε. με αυτά ενός άλλου Δ.Ε.; Είναι εμφανέστατη η κατάφωρη αδικία και όχι φυσικά η μοναδική.

Το σύστημα μοριοδότησης που επινόησαν κάποιοι μπάζει από παντού. Ακόμη και μεταξύ Δημοτικών Αστυνομικών Π.Ε. κατηγορίας η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (5/2013) τορπιλίζει την αξιοκρατία, αφού ένας υπάλληλος Π.Ε. του 2004 με μεταπτυχιακό, διδακτορικό και δύο γλώσσες εξομοιώνεται με έναν υπάλληλο Π.Ε. του 2010 που δεν έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό, μιλάει μία γλώσσα και έχει λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, μικρότερο βαθμό πτυχίου και μικρότερο μέσο όρο αξιολογήσεων (συνημμένα αναλυτικά παραδείγματα).
Πολλά ακόμη σημεία της διαδικασίας, πέραν των σπουδών, χαρακτηρίζονται από προσπάθεια επιβολής ευνοιοκρατίας και αυτά έχουν να κάνουν με την προκήρυξη των θέσεων ανά την επικράτεια, τα σωματικά προσόντα, την ηλικία, τις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές διαδικασίες. Η αντικειμενική αξιολόγηση των Δημοτικών Αστυνομικών είναι ανύπαρκτη και μάλιστα, όταν κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πώς θα γίνει η μεταφορά τους στην Ελληνική Αστυνομία, με ποια καθήκοντα και εργασιακή σχέση, αν θα οπλοφορούν ή όχι, αν θα υπάρχει το αμετάθετο και η υποχρέωση έναντι της υπηρεσίες για συνυπηρέτηση με συζύγους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει αποστείλει αναλυτική επιστολή (αριθμ. πρωτ.:1310/9-12-2013) τόσο προς τον Πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να σταματήσει η εξαπάτηση και εκμετάλλευση των Δημοτικών Αστυνομικών, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το παιχνίδι για το βόλεμα «ημετέρων».

Όλες μαζί ως «πακέτο» οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης σε βάρος των Δημοτικών Αστυνομικών με στόχο αφενός να προχωρήσει σε απολύσεις, όπως έχει συμφωνήσει με την τρόικα και αφετέρου να βολέψει κάποιους δικούς της μέσα από μία διαδικασία η οποία δεν αναγνωρίζει προσόντα και ικανότητες, αλλά μετράει το κομματικό συμφέρον.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  • Δείτε τους πίνακες:
  • Δείτε τη σχετική είδηση:


Δείτε τους πίνακες-παραδείγματα που δημοσίευσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρακάτω:

ΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕ
Οι πίνακες μοριοδότησης της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. (dimastin)

1 σχόλιο:

  1. Βάλτε στα παραδείγματα και την στρατιωτική θητεία 10 μονάδες που καρπωνοντε οι άντρες υποψήφιοι. Αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή