Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Υπουργείο Ανάπτυξης: Συνεργασία με δήμους για την πάταξη του παραεμπορίου

«Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας βρίσκεται σε αδιάκοπη συνεργασία με τους δήμους της χώρας, προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις για την καταστολή του παραεμπορίου», αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης.

Στο έγγραφο γίνεται ειδική αναφορά στους ελέγχους στον δήμο Αθηναίων και προκύπτει ότι μέχρι 31.12.2011 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 24.000 κατασχέσεις από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας και δεσμεύτηκαν περισσότερα από 1.000.000 τεμάχια. Την αντίστοιχη περίοδο του 2010, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, είχαμε 21.289 κατασχέσεις και δεσμεύτηκαν 780.044 τεμάχια. Τα προϊόντα αυτά μεταφέρονται στις αποθήκες του Δήμου Αθηναίων στη Βαρβάκειο Αγορά και εν συνεχεία σε ειδικό container, καθώς και σε υψικάμινο για καταστροφή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης επισημαίνει επίσης ότι «μικτά κλιμάκια, ΕΛΑΣ και Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν αντιμετωπίσει το παρεμπόριο σε όλο το ιστορικό και εμπορικό κέντρο (ιδίως στους δρόμους γύρω από την Ακρόπολη και άλλα ιστορικά μνημεία, στην Ερμού, στη Βουκουρεστίου, στο Σύνταγμα καθώς και στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου)».

Αναφέρει επιπλέον ότι σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και την ΕΛΑΣ εξαρθρώθηκαν 52 αποθήκες παράνομου εμπορίου όταν το 2010 είχαν εξαρθρωθεί μόλις 13 και ότι στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας γίνεται ηλεκτρονική καταχώρηση των κατασχετηρίων του Τμήματος Εμπορίου, της άμεσης δράσης της υπηρεσίας και όλων των Δημοτικών Αστυνομικών Τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου