Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου ΠΟΕ-ΟΤΑ για την προσπάθεια καταλήστευσης του ΤΥΔΚΥ με τη μεταφορά αποθεματικού στον ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 198

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Η συγκυβέρνηση στην προσπάθειά της, να επιβιώσει και να λειτουργήσει τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προχωρεί σε ληστρικές κινήσεις. Με κοινή Υπουργική Απόφαση  των Υπουργών Εργασίας και Υγείας που προωθεί για εφαρμογή, επιδιώκεται η κατάσχεση από τους λογαριασμούς του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. του 50% των διαθέσιμων του Ταμείου Υγείας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.


     Απόφαση που ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις μας ότι  ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πέρα από τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την κακή οικονομική κατάσταση λόγω της περιορισμένης ρευστότητας του ίδιου, αλλά και των υπολοίπων εντασσόμενων φορέων (Ι.Κ.Α., Ο.Γ.Α., Ο.Α.Ε.Ε.), θα… ανταποκριθεί στο έργο του με την αφαίμαξη των αποθεματικών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

    Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενης κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διαχωρίζονταν οι ασφαλιστικές εισφορές μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., καθιστώντας έτσι το Ταμείο των Υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μη βιώσιμο.

    Η νέα κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τους κ.κ. Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο αποτελεί επί της ουσίας την ταφόπλακα στη λειτουργία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., καθώς με τον επιμερισμό της περιουσίας και το κούρεμα των κρατικών ομολόγων που αναμένεται, η σημερινή περιουσία των 800 εκατομμυρίων ευρώ εξανεμίζεται.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ώστε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την προσπάθεια διάλυσης του ασφαλιστικού μας φορέα. Να ακυρώσουμε με κάθε τρόπο, πέραν της συνδικαλιστικής αντίδρασης, την κοινή Υπουργική Απόφαση που συνιστά κόλαφο για το Ταμείο μας.

    Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Π.Α.Δ. να μην υλοποιήσει την κοινή Υπουργική Απόφαση και να μην «πειράξει» τα λεφτά των ασφαλισμένων, προστατεύοντας έτσι την βιωσιμότητα  του Ταμείου μας.

   
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου