Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Σκληρές δηλώσεις Π. Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κατά του δημάρχου Αθηναίων: «Σε ρόλο δικτατορίσκου ο λάτρης του μνημονίου Καμίνης»

Ευθεία επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές» Πέτρος Κωνσταντίνου, σημειώνοντας, με αφορμή την προσπάθεια ομάδας για κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας: «Η απόφαση Καμίνη να μηνύσει τους καταληψίες του Δημαρχείου τη βραδιά των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της ψήφισης της δανειακής σύμβασης και των μέτρων του νέου μνημονίου είναι δείγμα της αβύσσου που χωρίζει τον ίδιο από τον κόσμο που πλαισιώνει τις κινητοποιήσεις κατά του μνημόνιου».

Ο Καμίνης λάτρης του Μνημονίου, σε ρόλο δικτατορίσκου της πόλης των Αθηνών
Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων για τη κατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας

Η απόφαση Καμίνη να μηνύσει τους καταληψίες του Δημαρχείου τη βραδιά των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της ψήφισης της δανειακής σύμβασης και των μέτρων του νέου Μνημονίου είναι δείγμα της αβύσσου που χωρίζει τον ίδιο από τον κόσμο που πλαισιώνει τις κινητοποιήσεις κατά του Μνημόνιου. Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα Καμίνη για τα καμένα κτήρια του κέντρου δεν κρύβεται με τίποτα η χυδαία τακτική του να θεωρήσει ως κατάλληλη στιγμή να διακηρύξει την στήριξη του στα μέτρα-σφαγείο του νέου Μνημονίου. Δήλωσε ότι «Πρόκειται για μία συμφωνία που καθιστά την Ελλάδα φτωχότερη, την κρατά όμως ζωντανή»...

Δεν προκαλεί κατάπληξη η επιθετική στάση του ομογάλακτου του Παπαδήμου απέναντι στην αριστερά και στα ριζοσπαστικά κινήματα. Ούτε η ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης των μελών της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης με διοχετευμένες πληροφορίες ότι τάχα «πήγαν να κάψουν το κτήριο». Και όλα αυτά την ώρα που  ΜΜΕ όπως η κρατική ΝΕΤ ανακοινώνουν το όνομα του Επαμεινώνδα Σκυφτούλη με τη ανάλογη σάλτσα τρομολαγνείας της εποχής Χρυσοχοίδη. Πάνε να στήσουν σκευωρία την ώρα που ακόμη και ο εισαγγελέας παραπέμπει τους καταληψίες για διατάραξη κοινής ειρήνης!
Ο Καμίνης  καθόλου δεν ασχολήθηκε με τα εγκαταλελειμμένα στη τύχη τους κτήρια της πόλης την ώρα που χιλιάδες άστεγοι δεν μπορούν να κοιμηθούν ούτε πάνω σε ένα παγκάκι γιατί φροντίζει να τα κόβει με μανία. Εμφανίζεται έκπληκτος μπροστά στα κατεστραμμένα «στολίδια»  μετά την άγρια καταδίωξη των διαδηλωτών από τη Αστυνομία. Μια βδομάδα πρίν όμως η  Δημοτική Πινακοθήκη «άνοιξε» τις πόρτες της σε κάποιους που απέσπασαν ό, τι ήθελαν από τη δημοτική περιουσία διότι δεν Άφησε προσωπικό να τη φυλάει. Παριστάνει τον θλιμμένο με την απώλεια νεοκλασικών κτηρίων για τα οποία φαίνεται ότι η μόνη χρήση που τους αποδίδει είναι να είναι ιδρύματα κέρδους αλλά και υποθήκες για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Είναι ο άνθρωπος που συνεργάζεται με την ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ για να κηρυχτεί η πόλη ολόκληρη σε «κόκκινη ζώνη» απαγορευμένη για διαδηλωτές. Είναι ο άνθρωπος που δεν καταγγέλλει ποτέ τους τόνους χημικών, τους άγριες επιθέσεις των ροπαλοφόρων των ΜΑΤ, την διάλυση των διαδηλώσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Έστειλε τα ΜΑΤ κατά τω εργαζόμενων συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας, κατά των καταληψιών της Πλατείας Συντάγματος, πρόσφατα κατά των αστέγων. Έστειλε στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να κηρυχτεί παράνομη η απεργία των εργαζόμενων στη καθαριότητα.
Αυτή τη φορά ζήτησε να «αντικαταστήσει» τον Παπουτσή  στο κέντρο επιχειρήσεων από όπου εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής όμοιο με του δικτάτορα Μουμπάρακ κατά των διαδηλωτών που είχαν πλημμυρίσει πέρυσι την Ταχρίρ ζητώντας ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Πρόσφατα μάλιστα, απαγόρευσε εκδήλωση Αιγυπτίων στο Σύνταγμα με αφορμή τον ένα χρόνο από την επέτειο της επανάστασης και την κοινοποίησε ως κοινός χαφιές στο πρέσβη της Αιγύπτου που εξακολουθεί να είναι στέλεχος της δικτατορίας Μουμπάρακ!

Ο Καμίνης, ως Δήμαρχος της Αθήνας δεν είναι παρά μια θλιβερή μαριονέτα-υποστηρικτής των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών που στο πρόσωπο του Παπαδήμου βρήκαν «τον άνθρωπο τους». Όση νομιμοποίηση έχει ο Παπαδήμος να παριστάνει τον πρωθυπουργό σωτήρα της χώρας την ώρα που πυρπολεί τις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων άλλη τόση έχει και ο Καμίνης να παριστάνει τον σωτήρα της Αθήνας και των κατοίκων της που βουλιάζουν στη φτώχεια. Χέρι-χέρι θα οδηγηθούν και οι δύο εκεί που τους αξίζει: στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Εξ άλλου οι εξεγέρσεις στηρίζονται στο νόμο που είναι το δίκιο του εργάτη, δεν γίνονται στα σαλόνια των κοινοβουλίων, ούτε στα έδρανα των δημοτικών συμβουλίων...Σε αυτή την μαζική εξέγερση εκατομμυρίων οργισμένων κατά της νέας δανειακής σύμβασης-σφαγείο, η ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου σε μάρανε κύριε Δήμαρχε;