Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας


Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2012

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα συνεχίζει τη λεηλασία της Ελληνικής κοινωνίας προωθώντας μέτρα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι βασικός τους στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως επί 2 ½ χρόνια προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, αλλά η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η ραγδαία μείωση των μισθών και η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

         Συγκεκριμένο παράδειγμα έκφρασης ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών είναι η κατάργηση με συνοπτικές διαδικασίες των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Οι δύο αυτοί Οργανισμοί χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση αλλά με κεφάλαια που προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος χιλιάδων μισθωτών με χαμηλό εισόδημα, χρηματοδοτούν τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, παροχών σε θέατρα, βιβλία κ.λπ.

Επιπλέον απασχολούν 1.400 εργαζόμενους, οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του νέου μνημονίου που προβλέπει εφεδρεία και απόλυση για 15.000 υπαλλήλους μόνο μέσα στο 2012 !!!

Η κατάργηση, λοιπόν, των δύο αυτών Οργανισμών αποτελεί τεράστιο πλήγμα για χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά κυρίως για φτωχές οικογένειες και μητέρες εργαζόμενες, οι οποίες ξαφνικά και στο μέσο της σχολικής χρονιάς, δεν ξέρουν που να αφήσουν τα παιδιά τους για να εργαστούν και να εξασφαλίσουν ακόμα και αυτό το πενιχρό εισόδημα που έπαιρναν μέχρι τώρα.

Είναι απαράδεκτο!
Μήπως στόχος της κυβέρνησης είναι να τις οδηγήσει σε αναγκαστική αποχώρηση από την εργασία και σε ανεργία με δεδομένο ότι οι Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί απαιτούν πλέον το μισό μηνιαίο μισθό για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες που μέχρι τώρα εξασφάλιζε η Εργατική Εστία με εισφορές  των εργαζομένων;

Όλα αυτά αποτελούν έκφραση πρωτοφανούς κοινωνικής αγριότητας εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η Γραμματεία Ισότητας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζοντας αυτή την πολιτική δηλώνει ότι οι γυναίκες Δημόσιοι Υπάλληλοι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και καλούμε όλες τις εργαζόμενες στο Δημόσιο μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια μαζί και με τους εργαζόμενους σε Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε., αλλά και τις μητέρες εργαζόμενες που έχουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, να αγωνιστούμε για να μην περάσει η επιχειρούμενη κατάργηση των Οργανισμών αυτών και ουσιαστικά του Κοινωνικού Κράτους.

Από την Γραμματεία Ισότητας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου