Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίου τύπου συμπαράστασης της ΑΔΕΔΥ στους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, Εργατικής Εστίας & ΟΕΚ, και στήριξη της στάσης εργασίας τουςΑθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΔΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 55

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών και οι νέες απολύσεις προσωπικού άρχισαν να υλοποιούνται με την κατάργηση του Ο.Ε.Κ., της Εργατικής Εστίας και των ανατροπών στο τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης και των Επικουρικών Ταμείων.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την τρίωρη στάση εργασίας που πραγματοποιούν αύριο, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, (12.00 - 15.00) οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στη Γ.Γ.Κ.Α., τον Ο.Π.Α.Δ., αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, που αντιδρούν στα αντικοινωνικά και βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και στις απολύσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας να μην περάσουν τα εξοντωτικά μέτρα της Τρόικας και της Συγκυβέρνησης που εκτός των άλλων εκθεμελιώνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις παροχές σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους και οδηγούν ουσιαστικά σε πλήρη διάλυση την κοινωνική ασφάλιση. Στηρίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων σε Ο.Ε.Ε. και Ο.Ε.Κ., που παλεύουν για τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο Οργανισμών ενάντια στις απολύσεις και την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών στους εργαζόμενους.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να διαδηλώσουν δυναμικά αύριο, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, στο Σύνταγμα (16.00) κατά των μέτρων εξαθλίωσης της κοινωνίας που προωθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες η συγκυβέρνηση του μνημονίου τσαλαπατώντας το Σύνταγμα, τους κανονισμούς της Βουλής, αλλά και τη λαϊκή βούληση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου