Η φαντασία του πολυμήχανου Έλληνα ορισμένες φορές ξεπερνάει κάθε όριο. Μια πινελιά αρκεί για να ενεργοποιηθεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που διαθέτει η φυλή μας και μέσα στη μαύρη μαυρίλα ο καθένας μπορεί να σκεφτεί κάτι ανάλαφρο που χαρίζει έστω ένα χαμόγελο. Το «ουδέν κακόν αμιγές καλού», δηλαδή, σε μια άλλη έκδοση. 

Για ακόμη μια φορά τον τελευταίο χρόνο διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσοι πλήττονται από το νόμο 4172/13 για τη διαθεσιμότητα, που ισχύει ακριβώς εδώ και ένα χρόνο. Ήταν εκεί εκπρόσωποΙ της ΠΟΕ - ΟΤΑ, της ΟΛΜΕ, του ΠΑΜΕ και σχολικοί φύλακες. Πέρα όμως από τη συνηθισμένη διαμαρτυρία υπήρχε ένα πλακάτ το οποίο ξεχώριζε για το ευφάνταστο χιούμορ του. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία έφτιαξαν εικόνισμα στον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον... «ΑΗ ΦΥΓΕ»! Ο οποίος μάλιστα κρατάει αντί για κάποιο Ευαγγέλιο το «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΛΟΓΟC»! Στο κάτω μέρος της εικόνας υπάρχει και η απαραίτητη δέηση: ΔΕΗCIC ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΧΜ...

Ο Κυριάκος κανονικά θα πρέπει να ζητήσει αντίγραφο για να το έχει στο αρχείο του. Αν μετά από λίγα χρόνια έχει μεταρρυθμιστεί η δημόσια διοίκηση και έχει βάλει κι ο ίδιος το δικό του λιθαράκι και τα πράγματα σε τάξη, τότε μπορεί αντί για «ΑΗ ΦΥΓΕ» να τον θυμούνται ως ...Ταξη.. άρχη! 

Γ.

Μία καταπληκτική αυτοσχέδια εικόνα κρατούσαν οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν χθες μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην εικόνα απεικονιζόταν ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως «Αη Φύγε» με το φωτοστέφανο της τρόικας και της Ε.Ε. και στο χέρι να κρατά αντί για την Αγία Γραφή το Μνημόνιο.