Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Α.Τ. Ακροπόλεως: Ο Δένδιας το έκλεισε, ο Κικίλιας το ξανάνοιξε μέσα σε ένα επτάμηνο - Ένα μήνα παρέμεινε κλειστό - Θα στεγάσει και δημοτικούς αστυνομικούς

Εκλεισε με προεδρικό διάταγμα του Νικόλαου Δένδια, τον περασμένο Ιανουάριο, και ξανανοίγει περίπου επτά μήνες μετά, με απόφαση του Βασίλη Κικίλια. Ο λόγος για το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφαλείας που επανιδρύονται «για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης στο ιστορικό κέντρο». 


 Ο Β. Κικίλιας ανέφερε ότι «με την ασφάλεια του πολίτη δεν πειραματιζόμαστε» Ο Β. Κικίλιας ανέφερε ότι «με την ασφάλεια του πολίτη δεν πειραματιζόμαστε». Οπως ανακοινώθηκε χθες, ο νυν υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε τη σχετική απόφαση και αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, με τις διατάξεις του οποίου επανιδρύονται οι σχετικές υπηρεσίες. Το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
 
«Με την ασφάλεια του πολίτη δεν πειραματιζόμαστε. Η επαναλειτουργία των υπηρεσιών αυτών είναι σημαντική για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής της Ακροπόλεως και του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Την ίδια στιγμή αξιοποιούμε ουσιαστικά και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που ασκούσαν υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης σε αυτή την περιοχή», επισημαίνει ο Βασίλης Κικίλιας. 

Ο Ν. Δένδιας θεώρησε  την αστυνόμευση της Ακρόπολης δευτερεύον θέμα Ο Ν. Δένδιας θεώρησε την αστυνόμευση της Ακρόπολης δευτερεύον θέμα «Ασφαλές κέντρο της πρωτεύουσας σημαίνει πολλά για την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον πολίτη», προσθέτει.

«Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η πολιτική ηγεσία δρομολογεί τις ενέργειες που προβλέπονται ώστε να επανιδρυθεί το Α.Τ. Ακροπόλεως, το Αστυνομικό Τμήμα στο κέντρο της Αθήνας, θύμα της περιβόητης αναδιάρθρωσης προκειμένου να αναβαθμιστεί η αστυνόμευση της περιοχής και εν τέλει να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προστασίας των πολιτών στην καρδιά της πρωτεύουσας της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, επισημαίνοντας ότι ήταν «λάθος» το κλείσιμο του τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου