Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Απάντηση στην Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκη επιστολής του Συλλόγου Υπαλλήλων Κ.Κ. Νεάπολης για την πλήρωση μόλις 2 από τις 8 θέσεις από δημ. αστυνομικούς

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: «Χωρίς ουσιαστική ενίσχυση προσωπικού το Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης Λασιθίου»

Ο Βουλευτής Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης καταθέτει Αναφορά την Επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης με Αριθμό Πρωτοκόλλου 44 / 27-05-2014, με την οποία αφού επισημαίνει ότι «από τις 8 θέσεις που προβλέπονται απ' το Υπουργείο για το Κατάστημά μας καλύφθηκαν προσφάτως από την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνόμων μόλις οι 5 και εν συνεχεία ... φαίνεται να μετατίθενται σε άλλες συναφείς υπηρεσίες τρεις εκ των πέντε υπαλλήλων», περιγράφει τις συνέπειες της έλλειψης προσωπικού και ζητά «την άμεση επανεξέταση της απαράδεκτης αυτής απόφασης καθώς και την παγίωση των θέσεων των υπαλλήλων που ... ήδη εκτελούν την υπηρεσία τους στο Κατάστημά μας. »

Επισυνάπτεται η Επιστολή· Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 03.06.2014

Ο καταθέτων βουλευτής
Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης


Σύλλογος Υπαλλήλων
Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης

Νεάπολη 27-5-2014
Αρ. Πρ. 44


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: 1. Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
α)Γραφείο κ. Υπουργού
β)Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα
2.Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
α) Γραφείο κ. Υπουργού
Κοιν. 1) Ο.Σ.Υ.Ε. 2)κ. Δ/ντή Κ.Κ. Νεάπολης

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν απ’ την τελευταία ανακοίνωση του ΑΣΕΠ στις 26-5-2014 (βλ. Δελτίου Τύπου σχετικά με την υπ’ αριθ. 5/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ) με θέμα την έκδοση τελικού πίνακα διάθεσης προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ως απόρροια της σχετικής ανακοίνωσης τα τραγελαφικά γεγονότα τα οποία προκύπτουν. Καθώς από τις 8 θέσεις που προβλέπονται απ’ το Υπουργείο για το Κατάστημά μας καλύφθηκαν προσφάτως απ’ την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνόμων μόλις οι πέντε και εν συνεχεία, έπειτα απ’ τη διάθεση του τελικού πίνακα, μείναμε εμβρόντητοι καθώς φαίνεται να μετατίθενται σε άλλες συναφείς υπηρεσίες τρείς εκ των πέντε υπαλλήλων. Τονίζουμε δε, ότι είμαστε - με μια πρώτη ματιά – το μόνο κατάστημα το οποίο απ’ τις αναφερόμενες θέσεις μένουν ακάλυπτες το 60%.

Καθότι, ήδη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχουν απορροφηθεί απ’ την υπηρεσία φύλαξης υπάλληλοι που αναγκαστικά πρέπει να καλύψουν διοικητικές θέσεις (και που παράλληλα εκτελούν και χρέη φύλαξης), με μια υπηρεσία που οφείλει στους υπαλλήλους της ήδη περί τα 750 ρεπό και με προσωπικό που δουλεύει στο ζενίθ για πάρα πολύ καιρό, είναι πασίδηλες πως με την κάλυψη των Δύο Θέσεων δίνεται η λύση σε όλα τα παραπάνω που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης!

Επιπροσθέτως, μπορείτε να αναλογιστείτε τον ψυχολογικό πόλεμο που υφίστανται οι πρόσφατοι συνάδελφοί μας που χρειάστηκε να μετατεθούν στην υπηρεσία μας από άλλα μέρη της Ελλάδος, ήρθαν εδώ, εγκαταστάθηκαν, ορκίστηκαν και ήδη δουλεύουν σ’ αυτές, να πρέπει ξανά απ’ την αρχή να αντιμετωπίσουν όσες υποχρεώσεις προέκυψαν απ’ αυτή τη διαδικασία.

Εν κατακλείδι, μόνο σε ουτοπικά σύμπαντα θα μπορούσαν να συμβούν τόσο επιφανείς, επιδερμικές και επιπόλαιες αποφάσεις. Απαιτούμε την άμεση επανεξέταση της απαράδεκτης αυτής απόφασης καθώς και την παγίωση των θέσεων των υπαλλήλων που επισημαίνουμε: ήδη εκτελούν την υπηρεσία τους στο Κατάστημά μας.


Το ΔΣ
Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας
Βιδάλης Νικόλαος      Σπανόπουλος Στέφανος


Η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 11-07-2014
Αρ. Πρωτ.: 410

Αναφορά: 147/19-06-2014

Σε απάντηση της υπ' αριθ. 147/19-06-2014 Αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, με θέμα: «Χωρίς ουσιαστική ενίσχυση προσωπικού το Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης Λασιθίου», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο της κινητικότητας (άρθρο 81 του ν.4172/2013) διατέθηκαν στους κλάδους ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης 613 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν δηλώσει επιθυμία μετάταξης στα Καταστήματα Κράτησης. Λόγω επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών, με την υπ' αριθ.ΔΙΠΙΔΔ/Β.2Δ/241/οικ. 13596/30-05-2014 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τοποθετούνται προσωρινά σε φορείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 575 δημοτικοί αστυνομικοί από τους οποίους οι 242 στον κλάδο ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και 333 στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης και μέχρι τη δημοσίευση των ατομικών πράξεων μετάταξης, βάσει των οριστικών πινάκων διάθεσης, δύνανται με αίτησή τους να παραμένουν στις υπηρεσίες πρώτης τοποθέτησής τους. Ήδη έχουν γίνει δεκτές όλες οι μέχρι τώρα υποβληθείσες αιτήσεις.

Επιπλέον, σημειώνουμε ότι οι διατεθειμένοι στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης έχουν αναλάβει ήδη καθήκοντα και αναμένεται η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των διατεθειμένων στον κλάδο ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης στον χειρισμό όπλων και την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στην Κομοτηνή.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου