Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για την εθελοντική κινητικότητα – Το χρονοδιάγραμμα & τα τέσσερα βήματα - Οι 4.040 θέσεις όπου μπορούν να μετακινηθούν οι υπάλληλοι

Την εγκύκλιο για την ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα η οποία βασίζεται στην τροπολογία που ψηφίσθηκε πριν μερικές ημέρες από τη Βουλή δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας διευκρινίζεται ότι η ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα δύναται να πραγματοποιηθεί από 15 Ιουλίου ως 29 Αυγούστου με την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των εργαζομένων.

Παράλληλα, παρέχονται οδηγίες προς «ναυτιλλομένους» για τους φορείς υποδοχείς και το καθεστώς της διαθεσιμότητας και τα τέσσερα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασία. Στην εγκύκλιο τονίζεται ο εθελοντικός χαρακτήρας της ενδο-αυτοδιοικητικής (και όχι πλέον ενδο-δημοτικής) κινητικότητας και η πλήρης διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συμμετοχόντων μερών.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα χαρακτηρίζεται από ένα μόνον μήνα διαθεσιμότητας και ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου ορίζει ότι οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν στο μέλλον πλεονάζον προσωπικό  »και να τεθούν εκ νέου, άνευ αιτήσεώς του, σε καθεστώς κινητικότητας/διαθεσιμότητας.»

Επισημαίνεται ότι ήδη με την προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος μετατάχθηκαν και βρίσκονται στις νέες τους θέσεις 945 υπάλληλοι.

Εθελοντική κινητικότητα: Οι 4.040 θέσεις στις οποίες μπορούν να μετακινηθούν οι υπάλληλοι (πίνακας)


Για 4.040 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων είναι τα αιτήματα που έχουν  καταθέσει οι δήμοι όλης της χώρας στο υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για τις θέσεις τις οποίες μπορούν να δηλώσουν και να μετακινηθούν οι υπάλληλοι των δήμων, των περιφερειών και των αποκεντρωμένων διοικήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της εθελοντικής αντοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.

Να σημειωθεί ότι στόχος είναι μέχρι τις 29 Αυγούστου που λήγει η σχετική προθεσμία, να έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 2.000 υπάλληλοι, ώστε μαζί με τους 980 που έχουν μετακινηθεί μέχρι σήμερα να συμπληρώσουν τον αριθμό των 3.000.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου