Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αξιολογεί» τη... μοναξιά του! - «Στον αέρα» η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Νέα εμπόδια για το ΥΔΜΗΔ, ενώ λήγει η προθεσμία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αξιολογεί» τη μοναξιά του…

Μετά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ πήρε ξεκάθαρα θέση εναντίον της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Ο Φ. Κουβέλης μιλώντας σε συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για «αυταρχικό μοντέλο», χαρακτηρίζοντας την ποσόστωση ως μέθοδο για τη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει την ηγεσία του ΥΠΔΜ για την αξιολόγηση, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το χειρότερο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρχιτέκοντα αυτού του νόμου, είναι ότι δεν έχει τη συμπαράσταση ούτε του κόμματός του. Κανείς δεν έχει βγει να υπερασπιστεί το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνει ενοχλημένο από το αντάρτικο του ΠΑΣΟΚ που θέλει να καταργηθεί η ποσόστωση. Υπάρχει κανείς στο πλευρό του Κυριάκου;

Πηγή: aftodioikisi.gr


«Στον αέρα» η αξιολόγηση στο Δημόσιο – Νέα εμπόδια για το ΥΔΜΗΔ, ενώ λήγει η προθεσμία


Χωρίς τη συμμετοχή (τουλάχιστον) των ΟΤΑ λήγει σήμερα η τρίτη κατά σειρά παράταση για την πρώτη φάση της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που αφορά των επιμερισμό των ποσοστών. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης (13 περιφερειάρχες και 325 δήμαρχοι) που, έτσι κι αλλιώς, έχουν αλλάξει κατά τα 2/3 μετά τις εκλογές του Μαΐου αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία με αποτέλεσμα περίπου το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να απογραφούν (περίπου 90.000 που υπηρετούν στους ΟΤΑ από τους συνολικά 300.000, καθώς μένουν εκτός περίπου 350.000 ένστολοι, γιατροί και νοσηλευτές καθώς και εκπαιδευτικοί) να μην μένουν εκτός αξιολόγησης.

Αμφίβολο είναι επίσης αν θα σταλούν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και από το υπόλοιπο Δημόσιο, καθώς μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δεν χαρακτηρίστηκε άμεσα εκτελεστή, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει κανονικά την αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μόνη ελπίδα του Κ. Μητσοτάκη είναι να εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε σήμερα η ΑΔΕΔΥ τις επόμενες ημέρες, ώστε στην περίπτωση που απόφαση είναι θετική για την κυβέρνηση, να πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προς αυτή την κατεύθυνση ασκούνται κυβερνητικές πιέσεις προς τη Δικαιοσύνη, ώστε, όπως προβλέπει η τελευταία εγκύκλιος Στεφάνου απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα όσους δεν συμμορφωθούν, να ολοκληρωθούν η πρώτη και δεύτερη φάση (αυτοαξιολόγηση) μέχρι τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμες οι λίστες με τα ονόματα των 75.000 υπαλλήλων (ποσοστό 25%) που θα λάβουν βαθμολογία 9 έως 10, των 180.000 (60%) που θα πάρουν 7 με 8 και, κυρίως, των 45.000 που θα πάρουν «κάτω από τη βάση» (1 έως 6).

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, με τα σημερινά δεδομένα δεν φαίνεται εφικτό. Κι αυτό γιατί μετά τις έντονες αντιδράσεις των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θέμα 15% θέτει πλέον και ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ. 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου