Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ρόδος: Αλλοδαπός κατήγγειλε δημοτικό αστυνομικό για κλοπή - Δικογραφία υπεβλήθη χθες από την Ασφάλεια Ρόδου

Δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου δημοτικού αστυνομικού, που καταγγέλθηκε για κλοπή από αλλοδαπό μικροπωλητή, η οποία στην πορεία ανακλήθηκε, υπέβαλαν χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Την 20.15 ώρα της 8ης Ιουνίου 2013 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν 27χρονο, υπήκοο Μπαγκλαντές ότι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενώ πωλούσε παιγνίδια στην Μεσαιωνική Πόλη πλησίον της ΔΕΗ, τον πλησίασε ένας άνδρας ο οποίος δεν φορούσε στολή αλλά βερμούδα και μαύρο μπλουζάκι και του δήλωσε ότι είναι από τη δημοτική αστυνομία.

Σύμφωνα με τη μήνυση του ζήτησε τα χαρτιά του και αυτός έβγαλε από το πορτοφόλι του και του παρέδωσε το έντυπο ασύλου, που κατείχε, σε φωτοτυπία.

Ο άνδρας αυτός, όπως κατήγγειλε ο αλλοδαπός, του έσκισε τη φωτοτυπία και αφού τον δέσμευσε άρχισε να τον ψάχνει. Όπως ισχυρίστηκε από την πίσω δεξιά τσέπη του έβγαλε το πορτοφόλι του, το οποίο έριξε μέσα στην τσάντα με τα παιγνίδια που πωλούσε και έβαλε την τσάντα στο μηχανάκι του και έφυγε αφαιρώντας του 107 ευρώ!!.

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, έκοψε ένα πλαστικό δερματικό με το οποίο τον είχε δεσμεύσει και έφυγε. Δήλωσε ότι δεν κατήγγειλε το περιστατικό αμέσως στην αστυνομία γιατί δεν γνωρίζει ελληνικά.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προέκυψε ότι τον έλεγχο είχε κάνει ο 38χρονος δημοτικός αστυνομικός.

Μετά από τηλεφωνική κλήση που του έγινε εμφανίσθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και τον αναγνώρισε ο αλλοδαπός μικροπωλητής.

Ο δημοτικός αστυνομικός αρνήθηκε ότι διέπραξε το αδίκημα, που του αποδίδεται και ότι προέβη σε σωματική έρευνα του αλλοδαπού.

Δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν να τον ακινητοποιήσει και να τον απομακρύνει από την πλατεία Μουσείου, όπου ήταν εγκατεστημένος και πωλούσε παιγνίδια «χλαπάτσες» και ότι τον οδήγησε στην πλατεία Σύμης.

Ανέφερε ότι ο έλεγχος έγινε παρουσία πολλών ατόμων τουριστών, που βρίσκονταν στο σημείο.

Ενώ η δικογραφία είχε ολοκληρωθεί εμφανίσθηκε αυθόρμητα ο καταγγέλλων αλλοδαπός και δήλωσε ότι βρήκε σε χώρο του σπιτιού του το πορτοφόλι του.

Είπε ότι λόγω του σοκ που είχε υποστεί από τον έλεγχο δεν το είχε αντιληφθεί και δεν θυμόταν ότι δεν είχε μαζί του το πορτοφόλι του.

Δήλωσε ακόμη ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του δημοτικού αστυνομικού...

Πηγή:  dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου