Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Βασίλης Γκιτάκος (ΑΣΚ-ΟΤΑ): «Η επιστολή Μητσοτάκη προς ΚΕΔΕ δικαιώνει τους εργαζόμενους & και γκρεμίζει την βρώμικη προπαγάνδα εναντίον τους»

O Βασίλης Γκιτάκος, μέλος της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Γ/Σ του ΜΕΤΑ σχολιάζει την επιστολή Μητσοτάκη προς την ΚΕΔΕ ως εξής:

«Μετά τις συνεχιζόμενες δυναμικές αντιδράσεις και τον τοίχο που «έχτισαν» με την αποφασιστικότητά τους οι εργαζόμενοι, να μην επιτρέψουν στους επιθεωρητές που είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση να διενεργήσουν τον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακές απολύσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά στην τρόικα, ο υπουργός των απολύσεων κ. Μητσοτάκης σαφώς πανικοβλημένος από την καθολική ανυπακοή των εργαζομένων στις διατάξεις του νόμου 4250/2014 που αφορούν την δήθεν αξιολόγηση και τον προσχηματικό επανέλεγχο, στρέφεται προς άλλη κατεύθυνση για να βρει … «κατανόηση».

Μέσα από μια επίθεση αβροφροσύνης στον μέχρι πρότινος πολιτικό του αντίπαλο απερχόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη, εκθειάζοντας μάλιστα την «πετυχημένη» (κατά τον υπουργό) πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να βρει συνενόχους στην απερχόμενη διοίκηση της ΚΕΔΕ, για την «εκτέλεση» που ετοιμάζει σε χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέτοντας νέα κριτήρια στον προσχηματικό επανέλεγχο από αυτά που ίσχυαν όταν μετατράπηκε η σύμβαση τους σε αορίστου χρόνου και ήταν αποτέλεσμα των επίπονων αγώνων του συνδικαλιστικού κινήματος για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Δεν παραλείπει ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, δείγμα κι αυτό του πανικού του, να καταφερθεί κατά των εργαζομένων της Τ.Α. και των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επιχειρώντας την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους εξαπολύοντας απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις που θα έχουν αν συνεχίσουν να γίνονται εμπόδιο και να αντιστέκονται στα μνημονιακά μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η συγκυβέρνηση, εκτελώντας πιστά τις εντολές της τρόικας.

Επίσης ο υπουργός στην επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ δεν απέφυγε τις ανακρίβειες και τα ψεύδη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «…σε ορισμένους Δήμους όπως Πειραιά ….» προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα επιτυχίας της εφαρμογής αποκρύπτει εσκεμμένα ότι σε ΟΛΟΥΣ τους δήμους που έκαναν την εμφάνιση τους οι επιθεωρητές υπήρξε αντίδραση και αντίσταση των εργαζομένων και δεν προχώρησαν στον προσχηματικό επανέλεγχο.

Το πολύ σημαντικό της επιστολής είναι ότι αποκαταστάθηκε η αλήθεια που σαν συνδικαλιστές φωνάζαμε και κατέρρευσε η βρώμικη προπαγάνδα του υπουργού και των εντεταλμένων Μ.Μ.Ε. που επιχειρούσαν να διαστρεβλώσουν. Παραδέχεται σαφέστατα στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης ότι οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν για τον έλεγχο εγκυρότητας πτυχίων, που όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, ότι αυτή είναι μια διαδικασία που βρίσκεται εδώ και μήνες σε εξέλιξη και γίνεται ανενόχλητα από τις Δ/νσεις Προσωπικού του κάθε Δήμου ή δημόσιας υπηρεσίας.

«Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, …..έχει ξεκινήσει τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου στο Δημόσιο…» χαρακτηριστικά αναφέρει στην αρχή της επιστολής.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων, γιατί εκτός από τις νόμιμες διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί για να μετατραπούν οι συμβάσεις από ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου χρόνου (διαδικασία ΑΣΕΠ, δικαστικές αποφάσεις, ΣτΕ, εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 1999/70/ΕΚ) πρωτίστως νομιμοποιήθηκαν, όπως προείπαμε, από τους συνεχείς αγώνες των εργαζομένων να μετατρέψουν την ομηρία και την ανασφάλεια σε μόνιμη και σταθερή εργασία.

Το συνδικαλιστικό κίνημα που δεν έχει μάθει να απειλεί αλλά να παλεύει και να διεκδικεί, δεν τρομοκρατείται και δεν εκφοβίζεται από τις απειλές του υπουργού των απολύσεων. Η μαζική ανυπακοή – απεργία – αποχή των εργαζομένων στην δήθεν αξιολόγηση και η δυναμική αντίσταση στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που μοναδικό στόχο έχουν τις απολύσεις εργαζομένων, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τις ιδιωτικοποιήσεις, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και δείχνει το δρόμο για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν».

Πηγή: ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου