Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Νέα «βέλη» Ντινόπουλου σε Μητσοτάκη: Ας ψάξει αλλού για απολύσεις - «Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει στο πρόγραμμα απολύσεων στο Δημόσιο»

Επανέλαβε τη θέση του η οποία τον έχει δημιουργήσει την ενδοκυβερνητική κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στους ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος. Σε παρέμβαση στο ΣΚΑΙ ο κ. Ντινόπουλος ισχυρίστηκε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει στο πρόγραμμα απολύσεων από το Δημόσιο, αναφέροντας ως παραδείγματα τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών πέταξε για μία ακόμη φορά την «καυτή πατάτα» των 6.500 απολύσεων, για τις οποίες έχει ήδη δεσμευθεί στην τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «αυτός ξέρει και έχει δεξαμενές για απολύσεις, που όμως δεν περιλαμβάνουν την αυτοδιοίκηση».

Αναφερόμενος στην ενδοδημοτική κινητικότητα και το ενδεχόμενο άρνησης από εργαζομένους στους ΟΤΑ, ο κ. Ντινόπουλος επεσήμανε ότι δεν προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο απόλυσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου