Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Απάντηση ΥΔιΜΗΔ σε Αναφορά Πλακιωτάκη για τα Κ.Κ.: «Κατά παρέκκλιση της διαδικασίας της κινητικότητας οι πρώτοι πίνακες επιτυχόντων στα Κ.Κ.»!

Σας ενημερώσαμε προχθές (δείτε εδώ) για την Αναφορά από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δερμιτζάκη επιστολής του Συλλόγου Υπαλλήλων Κ.Κ. Νεάπολης για την πλήρωση μόλις 2 από τις 8 θέσεις που προκηρύχθηκαν για τους δημοτικούς αστυνομικούς. Η ίδια επιστολή έγινε αναφορά και από το βουλευτή της Ν.Δ. Ι. Πλακιωτάκη η οποία απευθύνθηκε εκτός από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και ενώ η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ακριβώς η ίδια (με διαφορετικό αριθμό πρωτοκόλλου), ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί για πρώτη φορά παραδέχεται ότι παρατύπησε, χρησιμοποιώντας τον ελαφρύτερο όρο «κατά παρέκκλιση»!!! Παρέκκλιση από νόμο σημαίνει όμως παρανομία. Και ο λόγος της παρανομίας ήταν η «επιτακτική ανάγκη» που εξέφρασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μείζον θέμα προκύπτει για το Α.Σ.Ε.Π., μία Ανεξάρτητη δήθεν Αρχή, που αντί να λειτουργήσει με βάση τις κείμενες διατάξεις, λειτούργησε βάσει διατυπώσεων για «ανάγκες», και εξέδωσε παράτυπα τελικό πίνακα.

Η απάντηση του ΥΔιΜΗΔ:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Αθήνα, 9 Ιουλίου 2014
Αρ.Πρωτ. ΤΚΕ/Φ1/17258

Σε απάντηση της 69/17-6-2014 Αναφοράς, που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης με θέμα: «Επιστολή των εργαζομένων του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης», σας διευκρινίζουμε τα εξής:

Με την ανακοίνωση 5/2013 (ΦΕΚ Β'2999/26.11.2013) που εξέδωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αφορούσε στην κινητικότητα των πρώην δημοτικών αστυνομικών, κλήθηκαν οι υπάλληλοι των Δήμων που ανήκαν στους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, να υποβάλουν, στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των Δήμων στην οποία κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για τη μετάταξή τους με σειρά προτίμησης των φορέων που επιθυμούσαν να μεταταχθούν.

Κατά παρέκκλιση της διαδικασίας της κινητικότητας του προσωπικού και κατόπιν επιτακτικής ανάγκης που εξέφρασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την άμεση κάλυψη θέσεων σε Καταστήματα Κράτησης, το ΑΣΕΠ εξέδωσε επικαιροποιημένο πίνακα που αφορούσε στην μεταφορά και προσωρινή τοποθέτηση υπαλλήλων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες στα Κέντρα Κράτησης όλης της χώρας.

Κατόπιν των ανωτέρω, είναι γνωστό ότι η τελική διαμόρφωση της κατάταξης των υπό μεταφορά υπαλλήλων και η τοποθέτησή τους θα γίνει με την έκδοση των οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.

Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο είναι συναποδέκτης της εν λόγω Αναφοράς.


Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων

1 σχόλιο:

  1. Η θητεία του ΑΣΕΠ έχει λήξει και δεν ανανεώθηκε. Δεν ξέρω αν μπορεί να εκδόσει οποιαδήποτε απόφαση... ΝΟΜΙΜΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή