Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τσίπρας: Με την αξιολόγηση θέλουν να απολύσουν τους δημ. υπαλλήλους που εναντιώνονται στο μνημόνιο - ΠΑΣΟΚ: Δεν αλλάζει στάση για την ποσόστωση!

«Κάποτε οι «μαυρογιαλούροι» έταζαν προσλήψεις και ρουσφέτια για να ενταχθούν κάποιοι στο δημόσιο τομέα. Σήμερα, τάζουν ρουσφέτια για να μην βγουν κάποιοι από το δημόσιο τομέα».


Στην καταγγελία ότι με την αξιολόγηση η κυβέρνηση επιχειρεί να απολύσει όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, προχώρησε μετά τη συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η αξιολόγηση είναι το όχημα όχι για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα αλλά για να εκδιώξουν όσους δημόσιους λειτουργούς δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις, δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε, δε, ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το θεσμό της ποσοτικής αξιολόγησης για να γίνουν απολύσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα δημόσιο τομέα που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα και να δημιουργήσει μια δημόσια διοίκηση που θα απεμπλακεί από το πελατειακό κράτος και θα αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ανάγκες του πολίτη.

Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αναπαράξουν και να διευρύνουν την ίδια πελατειακή αντίληψη, την κομματική αντίληψη που δημιούργησε τις σημερινές στρεβλώσεις. Να αναπαράγουν και να διευρύνουν ένα κομματικό δημόσιο, ένα πελατειακό δημόσιο το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.

Η αξιολόγηση είναι το όχημα όχι για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά είναι το όχημα προκειμένου να εκδιώξουν από το δημόσιο τομέα όσους δημόσιους λειτουργούς δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις, όσους δημόσιους λειτουργούς δεν πειθαρχούν στη στενή παλαιοκομματική αντίληψη της υπηρέτησης της μνημονιακής πολιτικής.

Στην πραγματικότητα, κάποτε οι «μαυρογιαλούροι» έταζαν προσλήψεις και ρουσφέτια για να ενταχθούν κάποιοι στο δημόσιο τομέα. Σήμερα, τάζουν ρουσφέτια για να μην βγουν κάποιοι από το δημόσιο τομέα. Και, ταυτόχρονα, η πελατειακή αντίληψη θα συνεχίζει και για εντάξεις και ρουσφέτια από το παράθυρο. Διότι, σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η τεράστια ανεργία και δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών και μέσα από ένα μη αξιοκρατικό κράτος.

Ταυτόχρονα, η απόφαση για την κατάργηση στην ουσία του δικαιώματος στην απεργία είναι μια απόφαση που μας βρίσκει καθολικά αντίθετους. Το ιερό δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καμία εκτελεστική ή δικαστική εξουσία δεν δικαιούται να καταστρατηγήσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες και ας το γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να το αφαιρέσουν με μια απόφαση δικαστηρίου και είναι μια πολιτική επιλογή. Θα υπάρξει ένα ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για τη διεκδίκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε εργαζόμενου στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα στην απεργία και τη διεκδίκηση».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Αξιολόγηση: Δεν αλλάζει στάση το ΠΑΣΟΚ για την ποσόστωση


«Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να την εγκλωβίσουμε με αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το ποσοστό του 15%» δήλωσε στον Σκάι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση πρέπει να γίνει «αλλά όχι με τον τρόπο που έγινε στο παρελθόν». Ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι οι απολύσεις στις συγκοινωνίες θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα καθώς ήδη υπάρχουν ελλείψεις σε οδηγούς και τεχνικό προσωπικό και υπογράμμισε ότι αν δημιουργηθούν και νέα κενά δεν θα είναι δυνατή η εφαρμογή του νέου σχεδίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου