Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Παράνομη για τυπικούς λόγους η απεργία κατά της αξιολόγησης - «Συνεχίζουμε κανονικά μέχρι την εκδίκαση της έφεσης», απαντά η ΑΔΕΔΥ - Αύριο συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Παράνομη για τυπικούς λόγους έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, κατά της οποίας προσέφυγε το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπούμενο από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του Δημοσίου κατά της ΑΔΕΔΥ, που ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων που κήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης εντός μίας εβδομάδας.

Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το δικαστήριο «έκρινε την απεργία- αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή».

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων αναφέρει ότι «θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει σήμερα, στις 13:00 για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Πηγή:  http://www.newsit.gr/

Μετά την απόφαση η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία-αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.


Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή-απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 13:00 για να καθορίσει τις παραπέρα κινήσεις μας.
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των συναδέλφων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αύριο το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση


Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 7 το απόγευμα κάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ προς όλους τους δημόσιους υπαλλήλους σε σχετική ανακοίνωση της. Παράλληλα, κάνει λόγο για «δημιουργία νέων δεξαμενών διαθεσιμότητας και απολύσεων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η διαδικασία της αξιολόγησης βρίσκεται σε εξέλιξη, μην μας ξεγελά το ότι οι δήμαρχοι σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε ο νόμος για την «αξιολόγηση» ζήτησαν να παγώσει προσωρινά η κυβέρνηση το σχετικό νόμο για να επανέλθει από Σεπτέμβρη, με τον ελιγμό αυτό δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση.

Σε εξέλιξη είναι και ο επανέλεγχος των ΙΔΑΧ. Θεωρούμε ότι δεν είναι άλλη μια τυπική διαδικασία, αλλά στόχο έχει τη δημιουργία νέων δεξαμενών διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Υπάρχει ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση, ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που με δικαστικές αποφάσεις επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες,και να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ(ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Μπαλασόπουλος) τα “δίπλωσε”. Μάζεψε τις κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση. Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση της αυτή.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού! καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Να βγάλουν συμπεράσματα, να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα, για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση.

Τη Δευτέρα 14 Ιούλη να γίνουν παντού, πολύμορφες δράσεις των σωματείων, συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, κλπ. ενάντια στην «αξιολόγηση» και τις απολύσεις, όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στις δικαστικές αποφάσεις.

Τη Τρίτη 15 Ιούλη, καταληκτική ημερομηνία από την πλευρά της κυβέρνησης για τη συμπλήρωση των εντύπων «αξιολόγησης», περνούμε μαζικά μέρος στην συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου