Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ο «Θησέας» βγήκε… βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας - Ευρεία επιχείρηση κατά του παραεμπορίου - "Βιτρίνα" η επιχείρηση για τη σύλληψη Μαζιώτη;

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Θησέας» στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του παρεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

Η αστυνομική επιχείρηση εκτείνεται γύρω από την Ακρόπολη, τα Πετράλωνα και το Θησείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρώτη ημέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου σχεδίου και περιλαμβάνει τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες όπως ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ σε μια ευρεία περιοχή με σκοπό τη «σάρωση» της για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών εγκληματικότητας.

Σημείωση: Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία ως ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικό.







Μιλώντας στο Νewsit μικροπωλητές εξήγησαν:
«Τα προηγούμενα χρονια και με την ανοχή του δήμου δουλεύαμε. Και όσο υπήρχε η δημοτική αστυνομία δουλεύαμε. Απο τότε που ανέλαβε η ελληνική αστυνομία άρχισαν και τα προβλήματα. Κύριε εχεις άδεια; Δεν έχεις άδεια, φεύγεις. Ο Δήμος είχε αρχίσει πριν απο λιγο καιρό τις επαφές για τη χορήγηση αδειών μέσω του υπουργείου Εμπορίου. Οπότε προς το παρόν είμαστε στον αέρα. Ζουν τουλάχιστον 200 οικογένειες από το υπαίθριο παζάρι στην πλατεία Ασωμάτων και τους γύρω δρόμους.»



Την ίδια ώρα οι μικροπωλητές αντιδρούν και απειλούν με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, αφού όπως σημειώνουν δε φταίνε οι ίδιοι για το γεγονός ότι δεν έχουν άδεια στα χέρια τους.

Ζητούν άμεση παρέμβαση του κράτους, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους και να σταματήσει το καθεστώς της δικής τους δραστηριοποίησης με το άγχος των ελέγχων από την πλευρά της αστυνομίας, σύμφωνα με όσα λέει στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος των παραδοσιακών συλλεκτών Μανιμάνης Μιχάλης.

 Παράλληλα κραυγή αγωνίας ακούγεται από ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή που τους συναντήσαμε έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου στην πλατεία Ασωμάτων οι οποίοι είναι σε απόγνωση για την επόμενη μέρα.




Οικογενειάρχες με υποχρεώσεις καθημερινές που δουλεύουν για το μεροκάματο. Πατεράδες που μεγάλωσαν τα παιδιά τους, ζουν την οικογένειά τους, σπουδάζουν τα παιδιά τους και δηλώνουν πως δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο γιατί απλά θα πεινάνε και οι ίδιοι και η οικογένειά τους. Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ. Τζανή ο οποίος τα τελευταία περίπου 20 χρόνια είναι μικροπωλητής έξω ακριβώς από το σταθμό στο Θησείο. Όπως λέει στο protothema.gr, σήμερα  είναι μία δύσκολη μέρα για εκείνον,  γιατί αφενός δε θα βγάλει μεροκάματο αφετέρου, δε θα ξέρει πώς να γυρίσει σπίτι του και κυρίως ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για εκείνον.



Πως στήθηκε η “φάκα” στον Μαζιώτη - "Βιτρίνα" η επιχείρηση ΘΗΣΕΑΣ;


Όλα δείχνουν ότι ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. Η αντιτρομοκρατική είχε καταρτίσει ειδικό σχέδιο περιμένοντας την επόμενη εμφάνισή του.

Μετά το χτύπημα με τη βόμβα που σάρωσε το κτήριο της τράπεζας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικοί ήταν βέβαιοι ότι ο Μαζιώτης κινείται στα πέριξ του κέντρου. Μάλιστα θεωρούσαν δεδομένο ότι διατηρεί κρησφύγετο στην περιοχή της Δεξαμενής.

Αν και έγιναν εκτεταμένες έρευνες δεν υπήρξε αποτέλεσμα και έτσι μπήκε σε εφαρμογή το ... plan B.

Συγκεκριμένες ομάδες της ΔΙΑΣ ήταν καθημερινά σε συναγερμό σε συγκεκριμένα σημεία του κέντρου ώστε σε περίπτωση εντοπισμού του τρομοκράτη να επέμβουν σε πρώτη φάση και να “μπλοκάρουν” τη διαφυγή τους. Πάντα στο κέντρο επιχειρήσεων ένας άνδρας της αντιτρομοκρατικής βρισκόταν για να κατευθύνει τις ομάδες αυτές.

Κάπως έτσι σήμερα μόλις έφτασε στο κέντρο επιχειρήσεων ότι ένας ένοπλος άνδρας κινείται στην οδό Μητροπόλεως ο άνδρας της αντιτρομοκρατικής κατήυθυνε τους άνδρες της ΔΙΑΣ εκεί.

Οι αστυνομικοί είδαν τον Ν. Μαζιώτη να μπαίνει σε ένα κατάστημα με είδη καμπινγκ. Πήραν διαταγή να τον περιμένουν να βγει και να τον ακινητοποιήσουν. Την ίδια ώρα προς το σημείο κινούνταν και άλλοι άνδρες της ΔΙΑΣ αλλά και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής. Όταν ο Ν. Μαζιώτης πυροβόλησε και κατάφερε προσωρινά να διαφύγει, έστω και για μερικά μέτρα έπεσε πάνω σε δεύτερο μπλόκο.

Το plan b φαίνεται ότι δούλεψε. Αν και μετά από πραγματική μάχη με αρκετούς τραυματίες ο δράστης έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η επιχείρηση που στήθηκε από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη του παραεμπορίου ήταν η "βιτρίνα" για την σύλληψη του διαβόητου τρομοκράτη.

Πηγή:  http://www.newsit.gr/

Σχόλιο: Αν ευσταθούν οι πληροφορίες του newsit, τίθεται μείζον θέμα για την εμπλοκή του προσωπικού της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας σε τέτοιου είδους επιχείρηση, οι οποίοι βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο του επεισοδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου