Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Έγγραφο ΟΣΥΕ στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την παραμονή των δημοτικών αστυνομικών στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης & την επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων

Ο.Σ.Υ.Ε
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ 2 Τ.Θ. 91503 Τ.Κ. 181 10
ΤΗΛ. 2104950760 – 2104967174 FAX 2104950710
www.osye.org.gr e-mail: osye@otenet.gr
ΜΕΛΟΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Κορυδαλλός, 13 Οκτώβρη 2014
Αριθ. Πρωτ. 257


ΘΕΜΑ: Κινητικότητα π. Δημοτικών Αστυνομικών στα Καταστήματα Κράτησης

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στις 9/10/2014 δημοσιεύτηκαν από το ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες του προσωπικού της π. Δημοτικής Αστυνομίας που μετακινείται προς τα Καταστήματα Κράτησης και συγκεκριμένα προς τον κλάδο ΔΕ Φύλαξης, όπου τελικά θα απορροφηθούν (339) υπάλληλοι, εκ των οποίων (235) άντρες και (104) γυναίκες.

Ταυτόχρονα, έμειναν κενές (190) θέσεις, εκ των οποίων (180) στα Καταστήματα Κράτησης και κυρίως στο Κ.Κ Δομοκού, Χανίων και Σερρών, ενώ άλλα Καταστήματα όπως της Νεάπολης, Κομοτηνής, Άμφισσας, Γυναικείες Ελαιώνα Θηβών και Μαλανδρίνου ενισχύθηκαν ελάχιστα σε σχέση με τις διαπιστωμένες ανάγκες σε φυλακτικό προσωπικό. Υπενθυμίζουμε ότι, στο Κ.Κ Σερρών δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν νέες πτέρυγες, όπως και στο Κ.Κ Χανίων εξαιτίας αυτής της υποστελέχωσης του προσωπικού.

Επειδή, στις φυλακές δεν αντέχουμε να χάσουμε ούτε έναν εργαζόμενο, επειδή με τις δημοσιεύσεις προσωρινών πινάκων κατάταξης υπήρξαν αρκετές παλινωδίες και ερμηνείες «κατά το δοκούν» σχετικά με την παραμονή τους και επειδή η ψυχολογική πίεση που έχουν δεχτεί οι νέοι συνάδελφοί μας είναι πολύ μεγάλη, σας καλούμε όπως προβλέψετε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την παραμονή των π. Δημοτικών Αστυνομικών που μετακινήθηκαν με τους προσωρινούς πίνακες ή/και μετακινούνται με τους τελικούς πίνακες στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι η υποστελέχωση του προσωπικού σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίστηκε με τους π. Δημοτικούς Αστυνομικούς, υπάρχουν ακόμα και τώρα περιθώρια απορρόφησης των αδιάθετων υπαλλήλων σε κενές θέσεις στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης και ότι πλέον είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη προκήρυξης διαγωνισμού για την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σας επισυνάπτουμε σχετικό τελικό πίνακα των π. Δημοτικών Αστυνομικών που μετακινούνται στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης.


Πηγή:  Ο.Σ.Υ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου