Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση Δήμου Θεσ/νίκης: «Η αποστέρηση της Τ.Α. από τη Δημοτική Αστυνομία, άφησε τους δήμους & τους πολίτες έρμαια στην ασυδοσία των πολυμήχανων καταστηματαρχών»

Όπως αναφέραμε και εδώ, η Δημοτική Αστυνομία, όσο υπήρχε έβγαζε μονίμως "τα κάστανα από τη φωτιά" και συνήθως χωρίς παρατράγουδα. Τώρα; Τώρα, τα φαινόμενα αυτά θα είναι πλέον συχνά, αλλά όπως στρώσατε -για να μη κακοκαρδίσετε τον Μητσοτάκη και την "παρέα" του- έτσι θα κοιμηθείτε "αγαπητοί" Δημαρχαίοι...

Διαβάστε την Ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης:


«Το αδιανόητο και πέραν κάθε λογικής -αλλά και κάθε νοσηρής φαντασίας- περιστατικό που εκτυλίχθηκε στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους με θύματα δημοτικούς υπαλλήλους που έκαναν τη δουλειά τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον αιρετό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα δημόσιας τάξης Λ. Κιοσέογλου και θύτη έναν καταστηματάρχη που παρανομεί κατ' εξακολούθηση είναι ενδεικτικό μιας κατάστασης που πρέπει να αντιμετωπιστεί" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης.


"Η αποστέρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το μοναδικό εργαλείο που διέθετε για την επιβολή της τάξης στο δημόσιο χώρο, τη Δημοτική Αστυνομία, άφησε τους δήμους και τους πολίτες έρμαια στην ασυδοσία εκείνων των πολυμήχανων καταστηματαρχών που θεωρούν ότι «με τον παρά τους» και με τον τσαμπουκά τους μπορούν να διαφεντεύουν τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο.



Η δημοτική Αρχή υπενθυμίζει σε όσους νομίζουν πως μπορούν να ασυδοτούν εις βάρος των συμπολιτών τους ότι ο δημόσιος και κοινόχρηστος χώρος που τους παραχωρείται από τον δήμο, διατίθεται υπό όρους και προϋποθέσεις, που οφείλουν να τηρούν κατά γράμμα.

Φαινόμενα τραμπουκισμού και εκφοβισμού δεν θα γίνουν ανεκτά. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η δημοτική Αρχή θα προβεί σε κάθε νόμιμη κίνηση προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη και ευνομούμενη λειτουργία της πόλης έναντι κάθε ιδιωτικού συμφέροντος που επιβουλεύεται το δημόσιο και κοινό καλό.

Οι δημόσιοι χώροι θα διασφαλιστούν με κάθε τρόπο έναντι όλων εκείνων που τους λυμαίνονται. Τεχνικά και νομικά μέσα για την προάσπιση πλατειών, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων υπάρχουν και η Διοίκηση σκοπεύει να τα αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Το Τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών, αλλά και το Τμήμα Καθαριότητας, που, ελλείψει της δημοτικής αστυνομίας, ανέλαβαν μέρος των αρμοδιοτήτων της, θα συνεχίσουν τους ελέγχους τους με σκοπό την προάσπιση του δημόσιου χώρου και την επιβολή προστίμων σε όλους εκείνους που δεν τον σέβονται και τον καταπατούν. Σ' αυτήν την προσπάθεια, η στενή και αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις Δικαστικές Αρχές είναι βασική προϋπόθεση.

Η αυριανή δίκη θα βρει στο πλευρό των δημοτικών υπαλλήλων και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα δημόσιας τάξης σύσσωμη τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο να δοθεί ένα μήνυμα προς όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που νομίζουν ότι στο βωμό μιας κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας δικαιούνται να επιδεικνύουν παραβατική αλλά και αντικοινωνική συμπεριφορά έναντι των συμπολιτών τους.

Το θέμα θα συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, ώστε να ληφθεί απόφαση για την οριστική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων που δοκιμάζουν τα όρια του δικαιικού μας πολιτισμού και προσβάλλουν αυτούς που υπηρετούν έντιμα και σοβαρά το δημόσιο συμφέρον.»
Αναδημοσίευση από: http://www.dimastin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου