Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου συζητείται στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της αξιολόγησης (ν. 4250/2014)

Εκδικάζεται την προσεχή Παρασκευή -10 του μηνός , στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που είχε καταθέσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4250/2014 και να ακυρωθούν, καθώς αφενός παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

Με την προσφυγή αυτή απάντησε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επεκτείνουν μέσω μιας απλής Εγκυκλίου τις διατάξεις του Ν.4250/2014, να εισάγουν την «αξιολόγηση» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν τέλει (αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) να δημιουργήσουν δεξαμενές διαθεσίμων προς απόλυση εργαζομένων.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει επίσης αποστείλει Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καλώντας τις ηγεσίες τους να αναλογιστούν το μέγεθος του ολισθήματός τους και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας πώς οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί τόσο με ένδικα μέσα όσο και με κινητοποιήσεις προκειμένου να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που με εγκυκλίους επιχειρεί να απολύσει εργαζόμενους μέσω μιας κατ΄ επίφαση «αξιολόγησης», που μόνο επιζήμια θα αποβεί για την λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους, που οδηγούνται στο θυσιαστήριο των μνημονίων.

Πηγή:  http://newsta.gr/

Σχόλιο: . Την ίδια ημέρα συζητείται και η προσφυγή της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης, δείτε το σχετικό έκθεμα εδώ. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά επιπλέον την ακύρωση εγκυκλίου του ΥΔιΜΗΔ που επεκτείνει αυθαίρετα την εφαρμογή του ν. 4250/2014 και στους εργαζομένους ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου