Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Νέος γύρος στην κόντρα: Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι μειώνει τους μισθούς στο Δημόσιο λόγω της εκλογικής του πελατείας!

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ άνοιξε με τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στον σκάι αναφορικά με το νέο μισθολόγιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως ενήμερο», καθώς, εκτός των άλλων «ήταν παρών και στο Παρίσι», ενώ καταλόγισε στο συγκυβερνών κόμμα «ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη» στο οποίο, όμως, δεν δίνει σημασία.

Αυτή η τελευταία φράση ήταν που άναψε φωτιές καθώς πηγές της Χαριλάου Τρικούπη κατηγορούσαν τον υπουργό ότι ο ίδιος παίζει προσωπικό πολιτικό παιχνίδι απευθυνόμενος σε συγκεκριμένο ακροατήριο (σ.σ. που προφανώς θέλει περικοπές κάθε είδους στο Δημόσιο). Προκειμένου δε να στηρίξουν το επιχείρημά τους, οι ίδιες πηγές αποκάλυπταν ότι ενώ ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν συμφωνήσει να μην θέσει η ελληνική πλευρά το θέμα του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο κατά τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι (σ.σ. μάλιστα λένε ότι, καθώς ο κ. Μητσοτάκης απουσίαζε από τη συγκεκριμένη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ανέλαβε η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου να του μεταφέρει την απόφαση, όπως και έκανε), οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην γαλλική πρωτεύουσα είδαν με έκπληξη τον υπουργό να παρουσιάζει γραπτώς σχέδιο για μείωση του εισαγωγικού μισθού στο Δημόσιο.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος μιλώντας στη Βουλή «κάρφωσε» τον κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «θα υποστηρίξουμε μεταρρυθμίσεις που έχουν θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες και όχι προσωπικές πολιτικές υπουργών που απευθύνονται σε ειδικά ακροατήρια».

Η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τον κ.Μητσοτάκη έχει εξάψει και τα (παλαιά) πάθη μεταξύ βουλευτών των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, με την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή να υποστηρίζει ότι «για την κυβέρνηση είναι πρόβλημα η ΠΑΣΟΚαρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου