Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μπαλασόπουλος σε Μητσοτάκη: Τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα - Σοβαρέψου, εδώ είναι Βουλή! - Απειλή για «μέρες του 1992»!

«Τα ψέματα τέλειωσαν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί» προειδοποίησε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του 1992, όταν ένας άλλος Πρωθυπουργός ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες» δήλωσε με νόημα ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.


«Τα ψέματα τελείωσαν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και στην αξιολόγηση και για τον έλεγχο των συμβάσεων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του ζητήματος του ελέγχου των πιστοποιητικών, βάσει των οποίων οι συμβάσεις υπαλλήλων του Δημοσίου μετατρέπονται σε αορίστου από ορισμένου χρόνου. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το μόνο που μπορεί να συζητήσει είναι το ποια θα είναι η συνέπεια για τους υπαλλήλους που υπέπεσαν σε παρατυπίες, όπως θα διαπιστωθούν από τον σχετικό έλεγχο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος δε, στους 5 Δημάρχους που αρνούνται να δεχτούν τους ελεγκτές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης, τους κάλεσε να συμμορφωθούν στο νόμο. «Εμείς δεν θα δεχτούμε αρνήσεις στον έλεγχο κι αν κάποιοι επιμείνουν, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη».

«Άντε τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα, πρέπει να φύγεις» φώναξε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ. «Εδλω δεν κάνουμε κατάληψη κύριε. Εδώ είναι Βουλή, σοβαρευτείτε» αντέδρασε άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης διαμαρτυρήθηκε ότι «αν δεν μπορούν οι κύριοι να σεβαστούν τις διαδικασίες στο Κοινοβούλιο να περάσουν έξω τώρα» είπε απευθυνόμενος στον Θέμη Μπαλασόπουλο.

«Ο νόμος δεν είναι αλά καρτ. Ο νόμος δεν είναι το δίκιο του εργάτη και ότι αρέσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ανακρίβειες και επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, σημειώνοντας πως ο κόσμος είναι σε απόγνωση και «κάποιοι θέλουν να παραστήσουν τους μεταρρυθμιστές». «Φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του 1992, όταν ένας άλλος Πρωθυπουργός ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες» πρόσθεσε μετά την αποχώρηση Μητσοτάκη, εννοώντας τον πατέρα του υπουργού, Κων/νο Μητσοτάκη, και αυτή ακριβώς η προειδοποίηση του κ. Μπαλασόπουλου προκάλεσε αίσθηση και πολλές συζητήσεις ακόμη και στους διαδρόμους της Βουλής.

Πηγή:  http://www.newsit.gr/

Δείτε το ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΥΣ» και το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου