Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση Κόνσολα για την ίση αντιμετώπιση δημοτικών αστυνομικών, καθηγητών ΕΠΑΛ & σχολικών φυλάκων - Ζητά ρύθμιση για να μην ξανατεθούν σε διαθεσιμότητα

Να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπουν σε νέο καθεστώς διαθεσιμότητας ή κινητικότητας οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ και οι σχολικοί φύλακες, που είχαν τεθεί σε καθεστώς κινητικότητας και τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.


Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι πρέπει να ισχύσει για τις τρεις αυτές κατηγορίες (πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΕΠΑΛ και σχολικοί φύλακες) ό, τι ισχύει για τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση, που μπήκαν στο καθεστώς της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, και οι οποίοι με βάση το άρθρο 30 του Ν. 4223, δεν μπορούν να θεωρηθούν πλεονάζον προσωπικό και να τεθούν εκ νέου σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να κατατεθεί ανάλογη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρξει ίση αντιμετώπιση αλλά και να αρθεί το καθεστώς ανασφάλειας, που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι,

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: ‘’Εξαίρεση όσων είχαν ενταχθεί σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας από το χαρακτηρισμό τους ως πλεονάζον προσωπικό και την ένταξή τους, εκ νέου, σε αυτό το καθεστώς’’

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, τρεις μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ και οι σχολικοί φύλακες εντάχθηκαν σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας.

Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς τοποθετήθηκε σε νέες θέσεις. Το ζήτημα, όμως, που έχει ανακύψει είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί, δεν καλύπτονται από ένα ενδεχόμενο χαρακτηρισμό τους, ως πλεονάζον προσωπικό και μια νέα ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ταυτόχρονα, όμως, αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι δημοτικοί υπάλληλοι που εντάχθηκαν στην ενδοδημοτική κινητικότητα.

Για τους τελευταίους, υπήρξε νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 30 του ν.4223/2013) που αναφέρει ρητά ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν πλεονάζον προσωπικό και να τεθούν εκ νέου σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή κινητικότητας.

Λόγοι ισονομίας επιβάλλουν ανάλογη αντιμετώπιση και για τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, τους καθηγητές των ΕΠΑΛ και τους σχολικούς φύλακες.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ανάλογου περιεχομένου με αυτήν που αφορά σε όσους εντάχθηκαν στην ενδοδημοτική κινητικότητα, προκειμένου να μην κινδυνεύουν με ένταξη σε νέο καθεστώς διαθεσιμότητας οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθηγητές των ΕΠΑΛ και οι σχολικοί φύλακες, που έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις.

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου