Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

«Από το μισθολόγιο φτώχειας… στο μισθολόγιο πείνας. Στόχος της κυβέρνησης τα 500 € εισαγωγικός μισθός» – Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Μητσοτάκη & νέο εξώδικο για την αξιολόγηση

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αφορμή τα σενάρια που αναφέρονται στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ωστόσο η Ομοσπονδία καταγγέλει τον «υπουργό των απολύσεων», όπως τον κατονομάζει και για τα ζητήματα που αφορούν των επανέλεγχο συμβάσεων, την αξιολόγηση και, βεβαίως, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη συμπλήρωση του αριθμού των απολύσεων.

«Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι εργαζόμενοι. Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου είναι η νοοτροπία ενός πολιτικού συστήματος που πάντα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο». Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοί που θα εξυγιάνουν το Ελληνικό κράτος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Αναφερόμενη στη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορεί τους κυβερνώντες ότι «εχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600.000.000 ευρώ. Σκοπεύουν να «κατεβάσουν» τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ… αντιγράφοντας την… επιτυχία τους στον εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μόνο ως ζούγκλα υπέρ των εργοδοτών και μάλιστα των κακοπληρωτών εργοδοτών μπορεί να χαρακτηριστεί».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο συνεχίζει η συγκυβέρνηση με πρώτον τον Υπουργό των «απολύσεων» κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τη «μεταρρύθμιση» των 6.000 απολύσεων έως το τέλος του 2014 που έχουν δεσμευτεί στην τρόικα.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια καταστροφική πολιτική που διαλύει τις  Δημόσιες Υπηρεσίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος των πολιτών.

Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι εργαζόμενοι.

Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου είναι η νοοτροπία ενός πολιτικού συστήματος που πάντα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο».

Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοί που θα εξυγιάνουν το Ελληνικό κράτος!!!

Αντί να απολογούνται στους Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ως δικαστές υποσχόμενοι… απολύσεις!!!
Από την πρώτη στιγμή η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκαθάρισαν πως τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να περάσουν, κανένας προσχηματικός επανέλεγχος με διαφορετικά κριτήρια δεν θα «περάσει».

Παρά την καθημερινή προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πως ο επανέλεγχος γίνεται κανονικά σε πέντε (5) Δήμους, η πραγματικότητα είναι πως μόνο στο Δήμο Ασπροπύργου προχώρησε.

Επισημαίνουμε πως από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., είναι σε ισχύ η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου καθώς και από την «συγκριτική αξιολόγηση».

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 συνεδρίασε εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ανακοίνωσε την νέα απόφασή του για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ μιας και η προηγούμενη απόφαση είχε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου 2014.

Με τη νέα απόφαση λοιπόν του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία έχει ισχύ πλέον έως 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε διαδικασία που αφορά στην κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση» και στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.

Κανείς εργαζόμενος δεν συντάσσει, παραλαμβάνει, προωθεί, εισηγείται οποιαδήποτε ενέργεια που μόνο στόχο έχει να απολυθούν συνάδελφοι και να βρεθούν στην ανεργία.

Και φυσικά η πολιτική των απολύσεων πηγαίνει χέρι-χέρι με το σχέδιο της οικονομικής εξαθλίωσης όσων θα παραμείνουν!!!

Όπως το 2011 προφασιζόμενοι ένα «ενιαίο μισθολόγιο» και «εξορθολογισμό» που ως γνωστό οδήγησε στο πετσόκομμα των μισθών του συνόλου των εργαζομένων, έτσι και τώρα, προετοιμάζουν το έδαφος για το καινούργιο μισθολόγιο που προβλέπει μισθούς Κίνας, στην Ελλάδα του 2014.

Οι μειώσεις δεν θα αφορούν στους Υ.Ε. και τους Δ.Ε. όπως σκόπιμα η συγκυβέρνηση διαρρέει.

Έχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600.000.000 ευρώ.

Σκοπεύουν να «κατεβάσουν» τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ… αντιγράφοντας την… επιτυχία τους στον εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μόνο ως ζούγκλα υπέρ των εργοδοτών και μάλιστα των κακοπληρωτών εργοδοτών μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί το έργο του 2011. Όλοι μας είμαστε στο στόχαστρο είτε με την κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», είτε με τον προσχηματικό επανέλεγχο, είτε ως θύματα της οικονομικής εξόντωσης που προετοιμάζουν.

Ακόμη και αν προσπαθούν να χτυπήσουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων θα πρέπει να γνωρίζουν πως «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ» να συνεχιστούν πολιτικές που «πίνουν» το αίμα των εργαζομένων, που διαλύουν οικογένειες και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος       Γιάννης Τσούνης

Πηγή: aftodioikisi.gr


Με εξώδικο απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κυβέρνηση για επανέλεγχο και αξιόλογηση


Νέα απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την «συγκριτική αξιολόγηση» και τον «προσχηματικό επανέλεγχο» μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε έκτακτη συνεδρίαση του γενικού της συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή.

Η απόφαση έγινε γνωστή από την Ομοσπονδία σήμερα, η οποία, επιπλέον, ενημέρωσε ότι στέλνει εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση, προς κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή, μέσω της οποία γνωστοποιεί την παραπάνω απόφασή της. Το εξώδικο κοινοποιήθηκε και στην ΚΕΔΕ.

Δείτε το εξώδικο ΕΔΩ
Ακολουθεί η ανακοίνωση για την απεργία – αποχή:

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1148

 
ΑΠΟΦΑΣΗ
του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Από την πρώτη στιγμή η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποίησε όλους τους εργαζόμενους πως και η εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης» αλλά και ο προσχηματικός επανέλεγχος με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου είχαν ως μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν την μνημονιακή δέσμευση για 6.000 απολύσεις εργαζομένων μέσα στο 2014. Προτεραιότητα πάλι της συγκυβέρνησης είναι στο στόχαστρο να μπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της οποίας τις Κοινωνικές Υπηρεσίες χρόνια τώρα  θέλει να ξεπουλήσει στα μεγάλα επιχειρηματικά-ιδιωτικά συμφέροντα.
Η συγκριτική αξιολόγηση «έμεινε στα χαρτιά», αφού η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και η περιφρούρηση των Συλλόγων απέτρεψε την εφαρμογή της. Στην ίδια λογική και ο προσχηματικός επανέλεγχος με διαφορετικά κριτήρια, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην απόλυση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισήμανε εξ αρχής πως δεν θα επιτρέψουμε τον προσχηματικό επανέλεγχο καθιστώντας σαφές πως οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές είναι ανεπιθύμητοι στους Δήμους. Παρά την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πως ο έλεγχος προχωρά στους πέντε (5) από τους δέκα (10) Δήμους που σε πρώτη φάση ελέγχονται, η αλήθεια είναι πως μόνο στο Δήμο Ασπροπύργου ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί με αποτελέσματα που αποδεικνύουν τους εξαρχής ισχυρισμούς μας. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν διστάζουν ακόμη και να «ξεθάψουν» πορίσματα από το 2011, που μετά από καταγγελία έγιναν, εντάσσοντας τα στον επανέλεγχο προκειμένου να πετύχουν την απόλυση 27 συναδέλφων εκ των οποίων οι 15 Α.Μ.Ε.Α.!!!
Με προηγούμενη απόφασή του (Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014) το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προκηρύξει Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στη κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και κάθε διαδικασία που αφορά στον προσχηματικό επανέλεγχο με νέα κριτήρια της μετατροπής των διαφόρων σχέσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου, η οποία ισχύει έως και το τέλος Οκτωβρίου.
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, συνεδρίασε εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. αποφασίζοντας την επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής, η οποία και αφορά στο σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έως και την 31 Δεκεμβρίου 2014.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας με την ίδια και πιο μαζική συμμετοχή και αγωνιστική δράση, να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης που μόνο στόχο έχει να εξαργυρώσει τις επιταγές της τρόικας με ονόματα χιλιάδων συναδέλφων διαθεσίμων και απολυμένων ενάντια στην εφαρμογή του Ν.4250/2014 σχετικά με τη «συγκριτική αξιολόγηση» αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.
Με τη νέα απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια:
Στην εφαρμογή της κατάπτυστης «συγκριτικής αξιολόγησης».
Στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου με διαφορετικά κριτήρια.
Στις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν φεύγουν από μόνοι τους… αν δεν τους διώξουμε εμείς με το δικό μας καθημερινό και διαρκή αγώνα.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ… ΟΛΟΙ…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου