Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες του καφέ-μπαρ στο περιστατικό της Θεσ/κης - Αθώοι οι δημ. υπάλληλοι - Καθημερινή: «Οι νόμοι της νύχτας βασιλεύουν στην Πλ.Αριστοτέλους»

Αθωώθηκαν από το αυτόφωρο δικαστήριο οι τρεις υπάλληλοι- ελεγκτές του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο εντεταλμένος για θέματα δημόσιας τάξης, δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κιοσέογλου που κάθισαν στο εδώλιο, μετά από μήνυση ιδιοκτήτη καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους, ο οποίος αντέδρασε έντονα σε έλεγχο που έγινε στο κατάστημά του.


Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους απήλλαξε από τις κατηγορίες ενώ έκρινε ενόχους τον συνιδιοκτήτη και τον πατέρα του, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 μηνών στον πρώτο και 3μηνών και 10 ημερών στον δεύτερο, με τριετή αναστολή.

Στην κατάθεση του ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κιοσέογλου ανέφερε ότι δέχτηκε έγγραφη καταγγελία για το συγκεκριμένο μαγαζί. «Προσπαθούμε να καθαρίσουμε την πόλη. Τα μαγαζιά της πλατείας Αριστοτέλους χαλάνε την εικόνα της πόλης. Αυτό το πράγμα δεν το κάνει κανένα μαγαζί. Δημιούργησαν έναν κλειστό χώρο, έξω από το το κατάστημα, όπου  η τέντα εφάπτεται  με το ναύλον και το πλεξιγκλάς. Αντιμετωπίζουμε όλα τα μαγαζιά ισότιμα, πιστεύουμε στο θεμιτό ανταγωνισμό αλλά δεν θέλουμε να είναι "τσαντίρ- μαχαλάς" η εικόνα της πόλης», είπε.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος που του αποδόθηκε. Αθώοι δήλωσαν και οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που πραγματοποίησαν τον έλεγχο και βρέθηκαν στο εδώλιο του δικαστηρίου. «Πήγαμε να κάνουμε τη δουλειά μας και βρεθήκαμε στα κρατητήρια», είπαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

«Δεν αρνούμαστε τους ελέγχους αρκεί να είναι δίκαιοι», απολογήθηκε ο 20χρονος κατηγορούμενος συνιδιοκτήτης ενώ ο συγκατηγορούμενος πατέρας του ανέφερε: «Υπήρχε θυμός, όταν μας χρέωσαν παράβαση του διπλανού καταστήματος. Για την εξύβριση ζήτησα συγνώμη αλλά δεχτήκαμε απειλές ότι θα μας καταστρέψουν, με συνεχείς ελέγχους και πρόστιμα».

Και οι δύο καταδικάστηκαν για το αδίκημα της απείθειας και ο πατέρας επιπλέον και για εξύβριση. 

Στη δίκη παραβρέθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων του δήμου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, ο βουλευτης της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος, Σταύρος Καλαφάτης, ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, και η δημοτική σύμβουλος των Οικολόγων-Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣvoria.gr


Οι νόμοι της νύχτας βασιλεύουν στην πλατεία Αριστοτέλους


Τα «λεφτά είναι πολλά». Μέρες και νύχτες τζιράρονται δεκάδες εκατομμύρια στην πολυσύχναστη πλατεία Αριστοτέλους και πέριξ αυτής.

Συνταξιούχος αστυνομικός και «προσωρινά υπεύθυνος» στην καφετέρια του γιου του στην πλατεία Αριστοτέλους. Νταής, στη συμπεριφορά, όταν οι υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης θέλησαν να τον ελέγξουν για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματά τους, φέρεται να τους απείλησε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ότι θα κρεμάσει τα έντερά τους στον λαιμό τους, σαν γραβάτες! Και όχι μόνο: τους μήνυσε για... παράβαση καθήκοντος, τους έκλεισε για μια νύχτα στη φυλακή και σήμερα δικάζονται, μαζί του... Δεν εξερράγη, λέει, γιατί ήταν ο ίδιος παράνομος, αλλά διότι ήλεγξαν εκείνον και όχι τον διπλανό του.

Ηταν το προχθεσινό επεισόδιο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανομίας στην Θεσσαλονίκη και προτού «σκάσει» η φούσκα της εστίασης, οι αρχές καλούνται να σπάσουν το απόστημα που όζει σε μια πόλη η οποία φιλοδοξεί να καταστεί ένα από τα σπουδαιότερα τουριστικά κέντρα της Μεσογείου. Από το Βελιγράδι, όπου ταξίδεψε για να προβάλλει -ειρωνεία- τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και τις ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες της, ο κ. Γιάννης Μπουτάρης, πληροφορηθείς το πρωτοφανές επεισόδιο, άστραψε και βρόντηξε. «Δεν περνούν τα νταηλίκια, πόλεμο θέλουν; Πόλεμο θα έχουν» δήλωσε και ανακοίνωσε πως το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Κοντός ψαλμός... Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να βάλει τάξη ώστε να μπορούν οι πολίτες και οι χιλιάδες ξένοι επισκέπτες να βαδίζουν στα πεζοδρόμια πυροδότησε κίνημα αγανάκτησης με... αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά και το κεφάλι του Μπουτάρη να ζητείται επί πίνακι...

Ολοι οι σχεδιασμοί και τα έως τώρα μέτρα με προειδοποιήσεις, πρόστιμα, κ.λπ. δεν δείχνει να πτοούν τους παρανομούντες και η αλήθεια είναι ότι οι αρχές στο όνομα της οικονομικής κρίσης έδειξαν ανοχή στην ασυδοσία των ιδιοκτητών καφετεριών, ουζερί και πάσης φύσεως ξενυχτάδικων, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει. Εξάλλου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μετά και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας είναι από αναιμικοί έως ανύπαρκτοι, με τους λιγοστούς υπάλληλους να κάνουν ό,τι μπορούν.

Αποφασίζει ο δήμος να αφαιρέσει για ένα μεγάλο διάστημα τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα; Τα αντικαθιστούν την άλλη στιγμή με εφεδρικά που έχουν σε αποθήκες και μάλιστα σε χώρους που απαγορεύεται! Τους βάζει βαριά πρόστιμα; Τα πληρώνουν επιτόπου ή σπεύδουν να κάνουν ρυθμίσεις με την ελπίδα ότι «σε μια άλλη κατάσταση» θα τα γλιτώσουν! Ειδοποιούν την αστυνομία περαστικοί ότι δεν μπορούν να ανέβουν στην πολυκατοικία τους γιατί σκοντάφτουν σε καρέκλες στα ορθάδικα ή τις νύχτες δεν κοιμούνται από τις εκκωφαντικές μουσικές; Κάποιοι τους ενημερώνουν να τα μαζέψουν γιατί «ερχόμαστε»...

Με πρόστιμα συνολικού ύψους 60.000 ευρώ είχε τιμωρηθεί κατά καιρούς ο πρωταγωνιστής του προχθεσινού επεισοδίου στην Αριστοτέλους, αλλά δεν έχει πληρώσει καμία δόση, όπως μεταδίδεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου! Δεν δίστασε πάραυτα να απειλήσει και να μηνύσει για παράβαση καθήκοντος τα όργανα του νόμου, και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο ότι, αν η κατάσταση είχε εκτραχυνθεί, δεν θα γινόταν της... Υδρας, με άλλους «συμπάσχοντες» καταστηματάρχες να σπεύδουν στο πλευρό του...

Τα «λεφτά είναι πολλά». Τζιράρονται μέρες και νύχτες δεκάδες εκατομμύρια στην πλατεία Αριστοτέλους και πέριξ αυτής στους καφέδες τα ποτά και τα ξενύχτια. Δέκα χιλιάδες καταστήματα εστίασης λειτουργούν μόνο στα όρια του κεντρικού δήμου εκ των οποίων τα χίλια στο κέντρο του! Οι «μισοί» Θεσσαλονικείς έχουν μαγαζιά και οι άλλοι μισοί τρώνε και πίνουν σ’ αυτά...

Διοίκηση και αντιπολίτευση εξαπέλυσαν ομοβροντία καταγγελιών για το απίστευτο περιστατικό της Αριστοτέλους. Τη Δευτέρα θα κληθούν να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα των καταστημάτων που κινδυνεύει να μετατρέψει την πόλη σε Καλκούτα. Μέχρι τώρα, όπως λέει ο πρώην αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Κουράκης, παρά το όργιο παρανομίας δεν έχει κλείσει ούτε ένα κατάστημα και αυτό τα λέει όλα...

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου