Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο Μητσοτάκης καταργεί με «πονηρή» τροπολογία τη Διαύγεια - Ραγκούσης: «Παροιμιώδες θράσος» - «Άδειασμα» και από Χριστοφιλοπούλου που απέσυρε την τροπολογία! - Βέτο ΠΑΣΟΚ και στις απολύσεις

Μετά το νέο μισθολόγιο, βέτο ΠΑΣΟΚ και στις απολύσεις δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή


Η προληπτική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στη μείωση του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο είναι μόνο η αρχή της νέας δοκιμασίας για την κυβερνητική συνοχή στην οποία πρωταγωνιστεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ , οι υπουργοί Υποδομών-Μεταφορών και Παιδείας, βουλευτές Β Αθήνας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρεας Λοβέρδος, όχι μόνον δεν συμφωνούν με τις απολύσεις που προβλέπονται σε τομείς ευθύνης τους, αλλά αντιπροτείνουν προσλήψεις και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με πληρφορίες για να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα εκκρεμούν κάποιες χιλιάδες απολύσεις που προγραμματίζεται να γίνουν από τη δεξαμενή των «διαθέσιμων» στα ΑΕΙ (που πήραν παράταση με πρωτοβουλία Λοβέρδου) και από τα ΝΠΙΔ που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών. Αλλά οι Μ. Χρυσοχοίδης και Α. Λοβέρδος εμφανίζονται αποφασισμένοι να αψηφήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια.

To θέμα, όπως και αυτό του νέου μισθολογίου αναμένεται να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου.


Ο Μητσοτάκης καταργεί με «πονηρή» τροπολογία τη Διαύγεια – Ραγκούσης: «Παροιμιώδες θράσος»


Να καταργήσει στην ουσία τη «Διαύγεια» επιχειρεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με «πονηρή» εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα».


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία «Πράξεις ανάληψης υποχρέωσης και σχετικές ανακλήσεις διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι 30.9.2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους ανεξάρτητα από το χρόνο ανάρτησης του στο Διαδίκτυο (Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»)».

Δηλαδή, με άλλα λόγια αποφάσεις που προκαλούν δαπάνη για το Δημόσιο θα είναι έγκυρες (σ.σ. δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει) ακόμη κι αν δημοσιευθούν στη «Διαύγεια» σε… δύο χρόνια (σ.σ. ή ποτέ;)

Το γεγονός επισημαίνει με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος τονίζει ότι «με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμειώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας. Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου – γενικής εφαρμογής – που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης.

Καλεί, δε, το ΠΑΣΟΚ να μην συμπράξει «και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γ. Ραγκούση για την εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία με την οποία εξουδετερώνεται η Δι@ύγεια είναι το εξής:

» Η Κυβέρνηση που πρόσφατα κατήργησε την αξιοκρατία στο κράτος επαναφέροντας τον σκληρό κομματισμό στην αξιολόγηση, στις προαγωγές, τώρα καταργεί και την διαφάνεια.

Με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμειώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας.

Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου – γενικής εφαρμογής – που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει.

Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ που συνήργησε στο νομοθετικό και αξιακό ανοσιούργημα του κ.Μητσοτάκη, με το οποίο παύθηκαν οι μοναδικοί αξιοκρατικά επιλεγμένοι διευθυντές στη δημόσια διοίκηση, θα συμπράξει και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε; »

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη – «Άδειασμα» από Χριστοφιλοπούλου που απέσυρε την τροπολογία του για τη Διαύγεια


Στην απόσυρση της παραγράφου της τροπολογίας Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα»,  με την οποία στην ουσία καταργούνταν η Διαύγεια, προχώρησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr. Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μέσα στις τελευταίες ημέρες που το ΠΑΣΟΚ αντιδρά σε σχεδιασμούς του Κ. Μητσοτάκη, καθώς είχε προηγηθεί η υπόθεση με το νέο μισθολόγιο αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της με την οποία «αδειάζει» τον προϊστάμενό της «παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία έθετε με τη διατύπωση της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια” για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος  που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών. Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα “Διαύγεια”, κάτι που εμάς στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Για το λόγο αυτό θα έρθει το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της σχετικής τροπολογίας», καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που υφυπουργός αφήνει έκθετο τον προϊστάμενό της υπουργό, καθώς, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τον είχε «δώσει» στην υπόθεση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο.

Πάντως, μιλώντας στη Βουλή η κ. Χριστοφιλοπούλου επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε από τον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη. Ωστόσο, όπως έλεγαν κοινοβουλευτικοί παράγοντες στην aftodioikisi.gr, η εν λόγω τροπολογία αφενός έχει την  υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και αφετέρου έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Άρα, η προσπάθεια της κ. Χριστοφιλοπούλου να εμφανιστεί ότι δεν «αδειάζει» τον υπουργό της πέφτει στο κενό.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του δείχνει ως υπεύθυνο για την τροπολογία που στην ουσία καταργεί τη Διαύγεια τον Κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας έκθετη την κ. Χριστοφιλοπούλου που επιχείρησε να τον καλύψει.


ΠΑΣΟΚ: Και επίσημα κατά Μητσοτάκη για την τροπολογία που καταργεί την Διαύγεια – Έκθετη η Χριστοφιλοπούλου που επιχείρησε να τον καλύψει


Τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο προσπάθησε να καλύψει στη Βουλή η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου ρίχνοντας την ευθύνη στον Γκίκα Χαρδούβελη, «δείχνει» ως υπεύθυνο για την τροπολογία που στην ουσία καταργεί τη Διαύγεια.


«Υπογραμμίζουμε ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία απεσύρθη διάταξη που είχε κατατεθεί στη Βουλή και με την οποία εξαιρούνταν διοικητικές πράξεις από την υποχρεωτική δημοσίευσή τους στη «Διαύγεια».

Υπογραμμίζουμε ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα «Διαύγεια» και τη πλήρη διαφάνεια που εξασφαλίζει στις πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη «Διαύγεια» και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου