Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Εκπτώσεις» Μητσοτάκη για τις παράνομες μονιμοποιήσεις: «Οι υπάλληλοι θα απολυθούν αλλά δεν θα ζητήσουμε πίσω μισθούς ούτε ποινικές ευθύνες»

«Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη ΝΔ και θίγουμε και εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΝΔ... Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι θέμα ποσοστώσεων αλλά εφαρμογής του νόμου».

Οι υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν παράνομα στους δήμους πρέπει να απολυθούν δήλωσε κατηγορηματικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο για πρώτη φορά αποκάλυψε δημοσίως ότι είναι έτοιμος να συζητήσει η επίπτωση στον υπάλληλο να εξαντλείται με την απομάκρυνση του από το δημόσιο, χωρίς επιστροφή αποδοχών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έβαλλε κατά των δημάρχων που αντιδρούν στους επανέλεγχους τονίζοντας ότι οι δήμαρχοι που αντιδρούν υποψιάζονται ότι οι έλεγχοι θα αποκαλύψουν αντίστοιχες καραμπινάτες υποθέσεις.

Σημείωσε ότι το πόρισμα του 2011 του ΑΣΕΠ δεν είχε αξιοποιηθεί κι αυτό εγείρει ορισμένα ερωτήματα, ενώ καταδεικνύει την υποκρισία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος που παλιότερα είχε αποφανθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησής τους.

«Οι συγκεκριμένοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «πελατειακό κράτος στην αυτοδιοίκηση. «Τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, να διαβάσουν οι πολίτες το πόρισμα.. Για το δήμο Δραπετσώνας ερευνώνται οι ευθύνες του δημοτικού συμβουλίου. Η ζημιά από τις μονιμοποιήσεις φτάνει μόνο στο δήμο αυτό στα 2 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι 45.000 που δεν μονιμοποιήθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το ΠΔ Παυλόπουλου είναι τα κορόιδα;» διερωτήθηκε. «Υπάρχει και ευθύνη του υπαλλήλου, αλλά όχι μόνο,  όμως δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι υπάλληλοι είναι σαφές, και πρέπει να απολυθούν... Το ΑΣΕΠ πιστεύω ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Ξύνουμε παλιές πληγές που αφορούν και τη ΝΔ και θίγουμε και εργαζόμενους που πρόσκεινται στη ΝΔ... Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι θέμα ποσοστώσεων, αλλά εφαρμογής του νόμου» εξήγησε.

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν ενήμερο»

Όσον αφορά την αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με νόημα ότι «καταλογίζω ένα ενδιαφέρον διαφοροποίησης με το μάτι στην κάλπη».

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πλήρως ενήμερο για όσα κάνει το υπουργείο ήταν παρών όταν έγινε η συζήτηση στο Παρίσι (σ.σ με την τρόικα)... Έχω κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση (για το μισθολόγιο) στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουμε ως χώρα για πρώτες παρεμβάσεις» διευκρίνισε. «Υφυπουργός είναι η κ. Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ με την οποία έχω εξαιρετική συνεργασία πρόσθεσε.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι στην κυβέρνηση υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν και μεταρρυθμιστικές ρεζέρβες.

«Δεν είμαστε δυστυχώς ακόμη έτοιμοι να βγούμε και να δανειστούμε στις αγορές χρειαζόμαστε προληπτική γραμμή στήριξης» παραδέχθηκε επίσης, ενώ για το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το πολιτικό περιβάλλον θα είναι διαφορετικό το Φεβρουάριο».

Πηγή: http://www.skai.gr/

Διαβάστε επίσης σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου