Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται νέα ανακοίνωση του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα - ΟΛΜΕ: Κατάθεση μηνύσεων για τη διακοπή μισθοδοσίας 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Ο Λοβέρδος άφησε ανοιχτή την παρέμβαση της Βουλής σε περίπτωση που δεν τακτοποιηθεί το θέμα


Νέα ανακοίνωση ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για τους περίπου 500 εκπαιδευτικούς των οποίων η τύχη αγνοείται, λόγω των δυο προηγούμενων ανακοινώσεων, ώστε να διορθωθεί το λάθος που έγινε στην τεχνική εκπαίδευση.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, κ. Λοβέρδος, μετά από την τοποθέτηση του κ. Κουράκη ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό να υιοθετήσει την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή να φέρει μια νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο για την έρευνα ή στο προσεχές νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή.

Ο κ. Κουράκης δεν παρέλειψε να επισημάνει την υπόσχεση που είχε δώσει ο υπουργός Παιδείας για την τακτοποίηση και των 1.800 εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουράκης, ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για τους περίπου 78 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στους οποίους έχει γίνει περικοπή μισθοδοσίας από το Μάρτιο του 2014 χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη απόλυσης.

Για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών τοποθετήθηκε και ο κ. Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφερόμενος σε τροπολογίες του κόμματος είπε ότι «τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνθρωποι που ήταν στις Τεχνικές Σχολές του υπουργείου Παιδείας, ένας πολύ αξιόλογος κόσμος, αξιόλογοι άνθρωποι με εμπειρία, με γνώση που θα μπορούσαν να στελεχώσουν πάρα πολλοί απ’ αυτούς, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία που έχουν πολύ μεγάλα ελλείμματα».

Η κα Γαϊτάνη με τη σειρά της υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μετέωροι καθώς αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις βρίσκονται στην ομηρία των προσωρινών πινάκων, ενώ ο κ. Κακλαμάνης στη δικιά του τοποθέτηση αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη που δημιούργησε θέσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς λύνοντας το πρόβλημα της κινητικότητας, καλώντας τον υπουργό Παιδείας να λύσει το πρόβλημα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στον κ. Κακλαμάνη λέγοντας «θα τους πάρουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι αν δεν λυθεί το θέμα με την ανακοίνωση που θα κάνει το ΑΣΕΠ, τότε δεν υπάρχει καμία άλλη λύση παρά η δραστική παρέμβαση της Βουλής. «Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να τελειώσει», τόνισε ο υπουργός.


ΟΛΜΕ: Κατάθεση μηνύσεων για τη διακοπή της μισθοδοσίας των 85 εκπαιδευτικών της διαθεσιμότητας


Η ΟΛΜΕ θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνύσεις εναντίον του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ευθύνονται για την από 22/3 διακοπή της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει, σε 85 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από 22/7/13, διακόπηκε η μισθοδοσία στις 22/3/14, παράτυπα, χωρίς να έχει εκδοθεί καμιά διοικητική πράξη. Από τότε οι εκπαιδευτικοί αυτοί βρίσκονται χωρίς μισθό και σε καθεστώς ομηρείας από τη διοίκηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ήδη αποστείλει εξώδικο σε όσους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει σε αυτές τις αυθαίρετες περικοπές.

Επειδή συνεχίζεται η διακοπή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών, με νέα απόφασή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνεννόηση με νομικούς, θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μηνύσεις εναντίον του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ευθύνονται για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Απαιτούμε την επανέναρξη της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών και να μην απολυθεί κανείς.

Πηγή: http://diathesimoiekp.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου