Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Δαγκάνες βάζει ο Δήμος Αθηναίων στα παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ - Ποιο θα είναι το πρόστιμο

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα στον δήμο Αθηναίων το σύστημα τροχοσφηγκτηρων (δαγκάνες) για τα οχήματα που παρκάρουν παράνομα σε πλατείες, πεζόδρομους και ράμπες ΑΜΕΑ.

Το νέο σύστημα αποτελεί για τον δήμο μια εκστρατεία για την αντικοινωνική και ασύδοτη στάθμευση. Η εφαρμογή του μέτρου, πρώτη μέρα σήμερα, επικεντρώνεται στις πλατείες Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Κοτζιά.

Τι θα πρέπει να κάνει ο οδηγός

Ο οδηγός που διαπιστώνει ότι το αμάξι του έχει ακινητοποιηθεί απ τις δαγκάνες οφείλει να πληρώσει εντός της ημέρας το πρόστιμο που του έχει επιβληθεί βάσει του ΚΟΚ από τα αρμόδια όργανα.

Εάν δεν το πράξει εντός της ημέρας τότε το όχημα του μεταφέρεται με γερανό της Αστυνομίας σε ιδιωτικό πάρκινγκ και τα έξοδα μεταφοράς και φύλαξης βαρύνουν τον ίδιο, περίπου επιπλέον 100 ευρώ.

Στους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος του θα τοποθετείται ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του δήμου Αθηναίων με όλες τις οδηγίες χρηστικού περιεχομένου (δηλαδή που μπορεί να αποτανθεί προκειμένου να καταβάλλει το αντίτιμο της κλήσης και σε ποια τηλέφωνα μπορεί να επικοινωνήσει για επιπλέον πληροφορίες).

Ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν το πρόστιμο θα πρέπει να πληρώνεται με μετρητά ή θα υπάρχουν μηχανήματα POS για πληρωμή με κάρτα.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Στις δαγκάνες του Καμίνη όσοι παρκάρουν παράνομα στο κέντρο


Αντιμέτωποι με τις δαγκάνες του Δήμου Αθηναίων έρχονται από σήμερα όσοι οδηγοί σταθμεύουν παράνομα το όχημά τους στο κέντρο της Αθήνας. Ετσι, μετά το «κυνήγι» πινακίδων κυκλοφορίας, στις αρμοδιότητες των δημοτικών υπαλλήλων με τα χακί μπαίνει και η τοποθέτηση σιδερένιων δαγκάνων στους τροχούς των παράνομα σταθμευμένων ΙΧ. Κι όλα αυτά την ώρα που η εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας -ακόμα και σε δημοφιλή τουριστικά σημεία- είναι χειρότερη από ποτέ.

dimotikiastinomia

Αρκεί μία βόλτα σε μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές του κέντρου, όπως π.χ. η Πλατεία Δεξαμενής. Ξεχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων, σκουπίδια και ακαθαρσίες παντού, σε ένα σημείο του Κολωνακίου απ’ όπου περνούν εκατοντάδες τουρίστες την ημέρα ανεβαίνοντας για Λυκαβηττό.  Λίγο πιο δίπλα κι ενώ οι υπηρεσίες του δήμου είναι παντελώς απούσες, δημοτικοί αστυνομικοί κόβουν κλήσεις σε ΙΧ που έχουν σταθμεύσει είτε παράνομα, είτε σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης.

kaminiskafetzopoulos
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης μίλησε για μέτρο κατά της «αντικοινωνικής στάθμευσης»: «Το να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του στη μέση μιας πλατείας ή σε ράμπα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δεν είναι ανάγκη, είναι κακή νοοτροπία», είπε για να συμπληρώσει ότι μετά από δυο-δυόμιση χρόνια απουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας, η κατάσταση στο θέμα της στάθμευσης επιδεινώθηκε.  «Αυτό το μέτρο θα λειτουργήσει παραδειγματικά, ώστε να έχουμε σύντομα μια σαφή βελτίωση», εκτίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ποιος όμως θα «τιμωρήσει» παραδειγματικά τους υπευθύνους του δήμου για τη θλιβερή εικόνα του κέντρου την ώρα μάλιστα που έχει ανοίξει για τα καλά η τουριστική σεζόν;

Πρώτη μέρα σήμερα, το μέτρο με τις δαγκάνες έκανε πρεμιέρα κυρίως στις πλατείες Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Κοτζιά.

daganestroxaias

Αν είστε ένας από τους «τυχερούς» οδηγούς και δείτε το αυτοκίνητό σας μπλοκαρισμένο από τις δαγκάνες του Δήμου, πρέπει να τρέξετε να πληρώσετε εντός της ημέρας το πρόστιμο. Αν τώρα δεν προλαβαίνετε, μετά από λίγο το ΙΧ σας θα μεταφερθεί με γερανό σε ιδιωτικό πάρκινγκ, με τα έξοδα της μεταφοράς αλλά και της φύλαξής του να επιβαρύνουν εσάς τους ίδιους. Στους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος του θα τοποθετείται ενημερωτικό φυλλάδιο του δήμου Αθηναίων με όλες τις οδηγίες χρηστικού περιεχομένου, (πού μπορεί να αποτανθεί προκειμένου να καταβάλλει το αντίτιμο της κλήσης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για επιπλέον πληροφορίες).

daganesix

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο που επαναδραστηριοποιήθηκε η Δημοτική Αστυνομία έχει βεβαιώσει 56.000 κλήσεις για παράνομη στάθμευση και 184.000 παραβάσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Πηγή: http://mononews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου