Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

«Θα διαλύσουμε δομές»: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Σπυράκη για το Δημόσιο - Δεν επιτελούσε το έργο της η Δημοτική Αστυνομία λέει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Σκληρή κόντρα μεταξύ της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με «φόντο» το δημόσιο τομέα. Αφορμή, στάθηκε δήλωσή της κ. Σπυράκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι η Νέα Δημοκρατία θα διαλύσει δομές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια αναφορά που είναι δηλωτική των προθέσεων και του σχεδίου του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χώρα, ενώ η κ. Σπυράκη απάντησε ότι απομονώθηκε η συγκεκριμένη φράση της.

«Πίσω από τις δήθεν φιλολαϊκές κορόνες, βρίσκεται το αποκρουστικό πρόσωπο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη», κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι πολιτική της ΝΔ είναι οι απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και η εργασιακή ζούγκλα.

«Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Σπυράκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ περί διάλυσης κρατικών δομών και απολύσεων στο δημόσιο είναι δηλωτικές των προθέσεων και του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα. Άλλωστε, κανείς δεν ξεχνά τη θητεία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της «Αυγής»:


«Οι σημερινές δηλώσεις της κ. Σπυράκη περί διάλυσης κρατικών δομών και απολύσεων στο δημόσιο  είναι δηλωτικές των  προθέσεων και του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα. Άλλωστε, κανείς δεν ξεχνά τη θητεία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης», ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει: «Πίσω από τις δήθεν φιλολαϊκές κορόνες κρύβεται το πραγματικό, αποκρουστικό πρόσωπο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, άξιου διαδόχου του κ. Σαμαρά: απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, εργασιακή ζούγκλα και μισθοί πείνας».

Η κ. Σπυράκη με τη σειρά της παρέθεσε βίντεο με τα αποσπάσματα της συνέντευξής της πάνω στα οποία στηρίχθηκε η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και βίντεο με άλλο μέρος της παρέμβασή της αναφορικά με τους δημόσιους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζει ότι είπε επί λέξει: «Αυτό που πρέπει να δούμε σοβαρά είναι  ότι ο δημόσιος τομέας χρειάζεται αναδιάρθρωση. Και όταν λέμε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι μα όλοι οι οργανισμοί φαντάσματα. Και ό,τι καθυστέρηση υπήρχε στο παρελθόν μας βαραίνει, που δεν το κάναμε δηλαδή ως τώρα. Από εκεί και πέρα κατά την ταπεινή μου γνώμη οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να απολυθούν, μπορεί να αναγκαστούν να αλλάξουν χαρακτήρα δουλειάς, δηλαδή να μπουν σε μια άλλη υπηρεσία η να κάνουν μια άλλη δουλειά. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση».

Δείτε το βίντεο που κοινοποίησε η κ. Σπυράκη:


«Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά λέει ψέματα, αλλά αυτό δεν είναι είδηση. Προφανώς και πιστεύω ότι το δημόσιο χρειάζεται αναδιάρθρωση. Προφανώς και πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν όλοι οι οργανισμοί-φαντάσματα. Προφανώς και στην ίδια εκπομπή δήλωσα  επίσης ότι “η χώρα δεν χρειάζεται νέους ανέργους”, και πως «η αναδιάρθρωση του Δημοσίου, οι αποκρατικοποιήσεις και ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς τους επενδυτές», κατέληξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Σχόλιο: Κι όμως, αρκετοί εξακολουθούν να έχουν αυταπάτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου