Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Υπηρεσιακά Συμβούλια: Προχωρούν σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ, “παγώνουν” στους ΟΤΑ (εγκύκλιοι)

Εγκύκλιο προς τις  αρμόδιες Δ/νσεις Διοικητικού  ή Προσωπικού να μεριμνήσουν για την έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, για το διάστημα 2017 – 2018 εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης.

Πάντως νωρίτερα, το ΥΠΕΣΔΑ, με εγκύκλιο του «πάγωσε» την συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων στους ΟΤΑ.

Σε ότι αφορά όμως το δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, οπως επισημαίνεται  στην εγκύκλιο του κ. Βερναρδάκη, με δεδομένο ότι στις 31/12/ 2016 λήγουν οι θητείες των οργάνων, θα πρέπει «μέχρι 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, με την κατάρτιση των πινάκων εκλογέων», προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα νέα συμβούλια.

  • Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ


ΥΠΕΣΔΑ: «Παγώνει» την συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων στους ΟΤΑ – Φέρνει νέο νόμο


Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία «παγώνει» τις διαδικασίες συγκρότησης τους.

Ωστόσο αργότερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με εγκύκλιο του πρόκρινε
την έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών και των νομικών προσώπων δημοσίου
δικαίου.

Πάντως σε ότι αφορά του ΟΤΑ, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο του υπουργείου: «Στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου “Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις” συμπεριλήφθηκε διάταξη (αρ. 171) με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων του άρθρου 30 του ν. 4369/2016.

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε για την ενημέρωση των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, προκειμένου να μην προβούν σε καμία σχετική, με τα οριζόμενα στο άρθρο 171 του εν λόγω νομοσχεδίου, ενέργεια, έως την παροχή νέων οδηγιών από την Υπηρεσία μας, δεδομένου ότι επίκειται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τα υπηρεσιακά συμβούλια των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου