Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Δελτίο ειδήσεων Blue Sky: Ο δικηγόρος κ.Σαπουντζάκης για τις αιτήσεις αναστολής δημοτικών αστυνομικών που είχαν κερδηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς

Χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Blue Sky φιλοξένησε το δικηγόρο κ. Παναγιώτη Σαπουντζάκη ο οποίος μίλησε για αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της διαθεσιμότητας που κέρδισαν τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί στο Ακυρωτικό Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς. Δεν πρόκειται για κάτι νέο, αφορά σε αιτήσεις αναστολής που εκδικάστηκαν το Φεβρουάριο, και μάλιστα, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, είναι οι μόνες που έχουν γίνει δεκτές σε όλη την Ελλάδα. Οι τρεις περιπτώσεις αφορούν οικονομικούς λόγους και αδυναμία διαβίωσης με τις αποδοχές διαθεσιμότητας, η δε τέταρτη είναι ειδικότερη καθώς αφορά δημοτικό αστυνομικό που εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα αρχικά, αλλά ανακλήθηκε η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λίγους μήνες μετά, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να τεθεί σε διαθεσιμότητα αναδρομικά και να μην  έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην Ανακοίνωση 5/2013, και εν τέλει να οδηγείται σε απόλυση.

Δείτε τη σχετική συζήτηση στο 21:22:



Πηγή: http://www.blueskytv.gr/

Δείτε επίσης ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά στις 6 Μαρτίου 2014 για την πρώτη περίπτωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 


Εκδόθηκε η με αριθμ. 22/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά με την οποία ανεστάλη η διαθεσιμότητα τριών δημοτικών αστυνομικών του Δήμου Πειραιά . Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά, που ανέθεσε την υπόθεση στο Δικηγορικό Γραφείο των Παναγιώτη και Γεωργίου Σαπουντζάκη . 

Ο  δικαστικός  αγώνας για την ακύρωση των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας από 23 Σεπτεμβρίου 2013  των   τριών   αυτών   δημοτικών   αστυνομικών   αλλά και άλλων  συναδέλφων τους θα συνεχισθεί   στο Α Ακυρωτικό Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά την 24 /6/2014  , όταν και θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης που έχει ασκηθεί. 

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία  του ΣΥΔΠ είχε ανατεθεί τον Ιανουάριο 2013 η υπόθεση αναστολής της διαθεσιμότητας 24 υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δήμου Πειραιά ,  στο ίδιο Δικηγορικό Γραφείο, με θετική κατάληξη για τους εργαζόμενους , το σύνολο των οποίων στη συνέχεια  τοποθετήθηκε και υπηρετεί σήμερα  σε διάφορες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης. 

Πηγή: http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου